EXPLOZIE LA CHIȘINĂU. O mașină a sărit în aer lângă ambasada Chinei. Bărbatul rănit în urma deflagrației a murit

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 24/04/2012, 17:57

UPDATE16.17 Bărbatul rănit în explozia de laChișinău a decedat

Președintele Federației moldovene de Tenis, Igor Țurcan, rănitmarți în explozia unei mașini în capitala R.Moldova, a decedat, auanunțat medicii moldoveni, citați de PRO TV Chișinău.

Anterior, medicii se declaraseră sceptici cu privire la șanselede supraviețuire ale acestuia.

Adjunctul directorului Spitalului de Urgență, Liviu Vovc, adeclarat pentru Info-Prim Neo că Țurcan a fost diagnosticat cutraumatism asociat, fractură deschisă a ambelor gambe și afemurului drept, plăgi multiple pe corp și se afla în șoc de gradulIV. Igor Țurcan, care avea 38 de ani, a murit aproape de ora15.00.

UPDATE15.01 Poliția nu exclude ipoteza unuiatentat în cazul exploziei de la Chișinău

Poliția din R.Moldova nu exclude ipoteza ca explozia unei mașini,marți în centrul capitalei, să fie un atentat cu bombă, relateazăPRO TV Chișinău.

Potrivit vicepreședintelui Federației de Tenis, Marina Tauber,explozia s-a produs în momentul în care ieșea din mașină.Președintele federației, Igor Țurcan și-a pierdut un picior și seaflă în stare gravă la Spitalul de Urgență. Potrivit PRO TV, IgorȚurcan este un prosper om de afaceri din Chișinău care activează îndomeniul construcțiilor. (Iuliana Enache,[email protected])

UPDATE15.00 Medicii sunt sceptici în privințașanselor de supraviețuire ale bărbatului rănit laChișinău

Medicii de la spitalul de urgență sunt sceptici în privințașanselor de supraviețuire a președintelui Federației de Tenis, IgorȚurcan, rănit grav în explozia de la Chișinău, relatează PRO TVChișinău.

Bărbatul se zbate între viață și moarte, după ce în urma explozieia rămas practic fără picioare. Martorii oculari susțin că unuldintre picioare i-a fost smuls de suflul exploziei.(Departamentul Externe, [email protected])

UPDATE14.00 Marina Dauber, vicepreședinta Federației deTenis, a declarat presei că consideră acest atac drept tentativă deomor, scrie timpul.md.

UPDATE13.57 Președintele Federației de Tenis, IgorȚurcanu, a fost transportat de urgență la spital. În timp ce îșiparca mașina în apropiere de ambasada Chinei, o altă mașină marcaLada, a exploadat în apropiere. Igor Țurcanu a fost și sefulstaff-ului electoral de campanie electorală pentru primăriaChișinău al candidatului independent, Mihai Godea, scrietimpul.md.

UPDATE13.55 Igor Țurcan a fost șeful staff-ului electoralal candidatului independent la funcția de primar al Capitalei,Mihai Godea. Informația a fost confirmată chiar de Mihai Godea,pentru publika.md.

UPDATE13.53 Prim-ministrul Vlad Filat: „Este un accidentregretabil și este prematur să facem afirmații. Să lăsăm ancheta săvină cu detalii”, scrie publika.md.

UPDATE13.49 Publika.md îl citează pe purtătorul de cuvântal MAI, Chiril Moțpan: Este prematur să vorbim despre o tentativăde omor. Poliția verifică acum mai multe versiuni de ce ar fi pututavea loc explozia. Cel mai probabil că este din cauza unei buteliide gaz. În câteva ore poliția va putea avea o versiune.

UPDATE13.45 Președintele federației de tenis din Moldovaa fost transportat de urgență la spital. El a rămas fără unpicior.

UPDATE13.43 Bărbatul rănit, în explozia din centrulcapitalei, este șeful staffului electoral al lui Mihai Godea, scriejurnaltv.md.

UPDATE13.41 Vicepreședintele Federației de Tenis, MarinaTauber: Domnul Țurcan a ieșit din mașină sa și alta de alături,care stătea acolo de câteva zile a explodat. Foarte stzraniu căaceastă mașină nu a explodat până acum. Nu putem interpreta altfeldecât că a fost o tentativă de omor.

UPDATE13.40 Publika.md îlcitează pe purtătorul decuvânt al MAI, Chiril Moțpan: Este prematur să vorbim despre otentativă de omor. Poliția verifică acum mai multe versiuni de cear fi putut avea loc explozia. Cel mai probabil că este din cauzaunei butelii de gaz. În câteva ore poliția va putea avea oversiune.

UPDATE13.37 Conform Timpul.md, președintele Federației deTenis, Igor Țurcanu, nu a avut de suferit în explozie, doarautomobilul acestuia a fost afectat. Persoana grav rănită nu esteîncă identificată, potrvit poliției.

UPDATE13.34 Mașina se afla în apropierea unei grădinițe decopii.

Jovmir a mai declarat că înurma deflagrației au mai fost deteriorate douăautomobile.

Apelul la poliție a parvenitla ora 12.15 de pe strada Columna 143.

Medicii refuză, deocamdată,să ofere detalii despre starea în care se află IgorȚurcan.

UPDATE13.30Potrivit Jurnal de Chișinău, președintele Federației de Tenis dinR.Moldova, Igor Turcan, care trecea cu mașina personală prinapropiere, a fost rănit, iar vicepreședintele federației, MarinaTauber, a fost transportat la spital, unde se află la reanimare.Potrivit martorilor oculari, Igor Turcan ar fi rămas fără un piciorîn urma deflagrației și ar fi fost transportat la spital în staregravă.

La fața locului se află poliția și serviciul Bombteh. Pentrumoment nu se știe dacă este vorba despre o explozie controlată sauun accident.

Incidentul s-a produs în apropierea Procuraturii Militare,potrivit cotidianului Timpul.

UPDATE13.28„Starea președintelui Federației de Tenis, care a fost rănit, estegravă”, a confirmat Jovmir, scrie publika.md.

UPDATE13.24 Un martor bielorus a declarat, pentruReuters, că a fost martorul exploziei, pe care a surprins-odintr-o clădire. El spune că a văzut cel puțin trei cadavre.

UPDATE13.23 Potrivit Jurnal de Chișinău, președinteleFederației de Tenis din R.Moldova, Igor Turcan, a fost rănit, iarvicepreședintele federației, Marina Tauber, a fost transportat laspital.

UPDATE13.21 Publika.md scrie că poliția nu exclude că arputea fi vorba de o tentativă de omor.

Potrivit unor informații, mașina care a explodat stătea parcatăîn zonă de două zile.

În urma deflagrației au mai fost deteriorate două automobile,conform spuselor ofițerului de presă al Comisariatului General dePoliție, Adrian Jovmir.

UPDATE13.19 – Mediafax scrie că șoferul mașinii a fosttransportat la spital

UPDATE13.16Timpul.md scrie că un automobil parcat lângă ProcuraturaMilitară, de pe strada Columna 137, din municipiul Chișinău, aexplodat și a ars în întregime. Incidentul a avut loc acum câtevaminute. Mașina a ars în totalitate, iar șoferul a fost transportatla spital și a fost reanimat în secția de reanimare.

Deocamdată nu se cunosc motivele incidentului, iar martorii spuncă, cel mai probabil, mașina s-a aprins din cauza instalației degaz. La fața locului au sosit deja pompierii, polițiștii șiambulanțele, iar oamenii legii cercetează cazul.

În explozie a avut de suferit Președintele Federației de Tenis,Igor Țurcanu, scrie publika.md.


O mașină a sărit în aer la Chișinău, în apropierea ambasadeiChinei. Potrivit primelor informații, trei persoane au fostucise.

O mașină marca Lada, cu numere rusești, a explodat în centrulcapitalei moldovene.

Vom reveni cu amănunte

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Alimente diuretice care combat retenția de apă și te ajută să slăbești
Răzvan Simion, ATAC la adresa Lidiei Buble?! Ce a putut spune în direct: „De un...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
Scandal URIAŞ între Dana Budeanu şi Raed Arafat. De la ce ar fi pornit totul,...
Iranienii au ieşit vineri la vot pentru alegerea preşedintelui ţării
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Țara care se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 100 de ani. „Industria...
Elena Udrea a comis-o RAU la plajă! S-a lăsat pe vine şi s-a văzut…
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
BOMBĂ! Cristi Mitrea, la Survivor România? S-a aflat abia acum. Detalii secrete scoase la iveală...
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Rusalii 2021? Ce spun preoții. Este sărbătoare mare în calendarul ortodox
Bomba zilei despre PFIZER! Este întâlnire de urgență! Toți cei vaccinati cu AMBELE DOZE trebuie...
Noua ordine mondială. Va începe un nou război? Undă de șoc în toată lumea
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...