FBI a dat publicității 2.000 de documente despre OZN-uri și ființele descoperite la bordul farfuriilor zburătore: „Au formă umană și sunt îmbrăcate într-o pânză metalică”

Redactor:
Alexandra Pele

O notă secretă publicată de FBI ar putea confirma aterizareaunor extratereștri în New Mexico, Statele Unite, înainte de anul1950, scrie The Daily Mail. Biroul Federal de Investigații a făcut publicepeste două mii de documente pe o pagină web numită The Vault .

Printre acestea se află un memorandum pe care agentul specialGuy Hottel, angajatul FBI aflat la conducerea biroului dinWashington în anii ’50, i l-a trimis directorului agenției. Îndocumentul intitulat „Farfurii Zburătoare”, Hottel scrie că unreprezentant al Forțele Aeriene Americane (al cărui nume a fostcenzurat) a precizat că „trei așa-zise farfurii zburătoare au fostrecuperate din New Mexico”. Obiectele au fost descrise ca având undiametru de 15 metri și o „formă circulară, cu centrul bombat”.Fiecare „farfurie zburătoare” avea la bord trei corpuri cu formăumană, dar care aveau mai puțin de un metru înălțime. Ele erauîmbrăcate într-o „pânză metalică, de o textură foarte fină”.

Potrivit sursei citate de agentul Hottel, guvernul american areușit să recupereze cele trei obiecte zburătoare neidentificatedeoarece radarele foarte puternice din zona respectivă auinterferat cu sistemele de navigație ale „farfuriilorzburătoare”.

Publicarea acestor documente ar putea alimenta diverse teoriiale conspirației, scriu jurnaliștii britanici care atrag atenția căautoritățile americane au încercat de mai multe ori să ascundăanumite informații. Orașul Roswell din New Mexico a devenit celebruîn vara anului 1947 când armata americană a lansat un comunicat depresă prin care informa că a fost reperat un OZN care s-ar fiprăbușit în apropierea unei baze militare din deșert. La mai puținde 24 de ore de la incident, armata a rectificat informațiile,anunțând că ceea ce se credea a fi un „disc zburător” era de faptun balon meteorologic, care s-a prăbușit în apropierea uneiferme.

În anii ’70, atenția mediatică s-a îndreptat din nou cătreorașul din New Mexico, în momentul în care mai mulți oficiali aiarmatei au început să dezvăluie informații confidențiale.

Potrivit unui document din 1947, făcut public pe pagina webThe Vault, discul care s-ar fiprăbușit la Roswell avea o „formă hexagonală” și era „suspendat deun balon printr-un cablu”. Documentul clasificat „Urgent” de cătredirectorul FBI mai preciza că discul seamănă într-adevăr cu unbalon meteorologic, dar această teorie „nu a fost confirmată”.

Inchide