• Publicat:
Internațional

Femeia care va fi „imaginea revoluției” din Sudan

Femeia care va fi „imaginea revoluției” din Sudan
Imaginea unei participante la protestele organizate în Sudan față de regimul Omar al-Bashir a devenit virală, comentează cotidianul The New York Times, preconizând că aceasta va deveni "imaginea revoluției".

„Din când în când, apare câte o imagine care descrie atât de visceral poveștile oamenilor în momente de paroxism social și politic încât devin simboluri. Este cazul, săptămâna aceasta, al unei imagini realizate cu un smartphone, în timpul unei demonstrații din Sudan ca protest față de regimul represiv al președintelui Omar al-Bashir”, notează editorialistul NYT Vanessa Friedman.

În imagine, o femeie îmbrăcată în alb se află pe plafonul unei mașini, surprinsă în timpul unui discurs.

Postată pe Twitter marți de Lana H. Haroun, imaginea are zeci de mii de vizualizări.

„Sunt destul de sigură că va fi imaginea revoluției”, afirmă activista americană de origine sudaneză Hind Makki, din Chicago. O parte din forța acestei imagini derivă din simbolismul asociat vestimentației femeii, explică Hind Makki.

Armata sudaneză a preluat joi controlul asupra sistemului de guvernare din Sudan după ce l-a înlăturat din funcție pe președintele Omar al-Bashir, care a fost arestat după ce s-a aflat la putere 30 de ani.

 

Inchide