FOTO-VIDEO. Kim Jong Un oferă cel mai clar semn că s-a decis cu privire la persoana care va fi noul DICTATOR al Coreei de Nord

Publicat: 09/02/2023, 15:21

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dat cel mai clar semnal de până acum că fiica sa îl va succeda la conducerea țării, spun analiștii, după ce o serie de fotografii oficiale au surprins-o pe fată în centrul scenei într-o sală de banchet plină de lideri militari.

Fotografiile au fost publicate de Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord și par să fie făcute la o petrecere organizată Phenian, în ajunul împlinirii a 75 de ani de la înființarea Armatei Populare Coreene.

Ju Ae, despre care se crede că are aproximativ 10 sau 11 ani, este văzut în mijlocul tuturor fotografiilor – un loc rezervat de obicei liderului. Părul fetei este coafat astfel încât să arate ca elegant, asemănător cu al mamei sale, prima doamnă Ri Sol Ju. Fiica dictatorului este îmbrăcată cu un costum cu fustă neagră, scrie Washington Post.


Banchetul a avut loc la hotelul Yanggakdo, pe o insulă a râului care trece prin Phenian.

„Un vis devenit realitate pentru oficialii militari prezenți”

Într-o știre a Agenției Centrale de Știri din Coreea (KCNA) se arată că la eveniment au participat Kim și „respectabila sa”, ceea ce a fost un vis devenit realitate pentru oficialii militari prezenți.

Imaginile publicate de ziarul de stat Rodong Sinmun au arătat-o pe fată mergând lângă dictatorul din Coreea de Nord și de mama ei în timp ce intrau în sala unde avea loc banchetul, în timp ce ofițerii militari aplaudau.

La banchet, fata era așezată în centrul mesei între Kim și mama ei.

Analist: Kim vrea ca observatorii din țară și din străinătate să vadă dinastia familiei sale

Într-o țară în care familia Kim și armata sunt puternice, prezența fetiței la un eveniment atât de important trimite semnale clare, a declarat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul, scrie CNN.

„Prin includerea ostentativă a soției și a fiicei sale, Kim vrea ca observatorii din țară și din străinătate să vadă dinastia familiei sale și armata nord-coreeană ca fiind irevocabil legate”, a spus el.

Alți analiști au declarat că este clar că Kim a făcut o alegere a succesorului său, confirmând speculațiile care au început odată cu apariția fetei la testul de lansare a unei rachete balistice intercontinentale (ICBM) în noiembrie, împreună cu tatăl său.

Parlamentarul sud-coreean și secretar al Serviciului Național de Informații Yoo Sang-bum a declarat după acea lansare că se credea că fata este Ju Ae.

Imaginile îi arătau pe cei doi mergând de mână în timp ce inspectau masiva rachetă, în timp ce presa de stat a numit-o fiica „iubită” a lui Kim.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase