• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Fitch și Moody”s nu au planuri privind retrogradarea ratingului SUA

Fitch și Moody”s nu au planuri privind retrogradarea ratingului SUA
Fitch și Moody''s au anunțat că nu au planuri imediate de a urma deciza Standard & Poor's (S&P), care a retrogradat calificativul "AAA" al SUA, potrivit BBC.

Fitch și Moody’s au anunțat că nu au planuri imediate de a urmadeciza Standard & Poor’s (S&P), care a retrogradatcalificativul „AAA” al SUA, potrivit BBC, citat de Mediafax.

S&P a retrogradat calificativul pentru credite pe termen lungal SUA cu o treaptă, de la „AAA”, maxim posibil, la „AA+”. Agențiaa scos, astfel, SUA de pe lista țărilor considerate cele mai sigurepentru împrumuturi.

Celelalte două mari agenții de rating, Moody’s și Fitch, auconfirmat, în această săptămână, calificativul „AAA” al StatelorUnite. Cu toate acestea, Fitch analizează încă ratingul și va faceun anunț în acest sens până la sfârșitul lunii august.

Congresul și președinția SUA au aprobat, la începutul săptămânii,un plan de creștere a plafonului de îndatorare, care prevede șieconomii ale cheltuielilor, pentru reducerea deficitului bugetar,de 2.100 de miliarde de dolari.

Suma a fost considerată insuficientă de S&P, care considera căsunt necesare diminuări de cheltuieli de 4.000 de miliarde dedolari.

Congresul SUA a înființat, însă, o comisie specială, care trebuiesă identifice, până la sfârșitul anului, reduceri suplimentare decheltuieli. În timp ce S&P a decis retrogradarea SUA, Fitch șiMoody’s așteaptă rezultatele acestei comisii.

Marius Oncu, [email protected]

Inchide