FOTO – VIDEO – Uraganul „Ian” face prăpăd în Florida: Două milioane de oameni au rămas fără curent electric / Vântul a bătut și cu 241 de kilometri la oră / Urgia, surprinsă din spațiu

Publicat: 29/09/2022, 11:10
Actualizat: 29/09/2022, 11:14

Uraganul Ian a lovit coastele Floridei miercuri, iar americanii se așteaptă la distrugeri cum nu au mai fost vreodată în istoria țării. Numeroase comunități au fost deja inundate, iar autoritățile au evacuat oameni, au blocat căile ferate, aeroporturile și drumurile și au închis școlile și alte instituții.

În multe locuri din zona coastei, nivelul apei a crescut foarte mult, ajungând chiar și la 3 metri adâncime. Viteza rafalelor de vânt a atins și 241 de kilometri pe oră, uraganul fiind încadrat în categoria a 4-a.

Aproape 2 milioane de persoane din Florida au rămas fără curent electric, potrivit PowerOutage.us.

Fenomenul meteo a fost surprins și din spațiu

Imaginile dezastrului

Serviciile de urgență au fost asaltate de apeluri în care li se cerea să salveze oameni surprinși de apă, scrie CNN.

Apă a ajuns și în instituțiile publice. Un spital a fost inundat, iar imagini cu personalul medical care lucrează în aceste condiții au apărut pe rețelele de socializare.

Imaginile dezastrului sunt chiar mai mari de atât.

Mii de deținuți din Florida, evacuați din cauza uraganului Ian

Mii de deținuți din Florida au fost evacuați sau mutați din cauza uraganului Ian, anunță autoritățile americane, potrivit CNN.

Mii de persoane aflate în închisorile din Florida au fost mutate în alte centre de detenție sau au fost evacuate din cauza uraganului Ian, potrivit oficialilor americani, citați de Mediafax.

Departamentul penitenciarelor din Florida a anunțat miercuri că aproximativ 2.500 de deținuți au fost mutați în unități „mai bine echipate pentru a face față impactului furtunii”. Aproximativ 20 de unități au fost evacuate, a precizat departamentul.

Alte unități au anunțat că au restricționat activitatea sau au relocat deținuți interni din cauza uraganului Ian.

Biroul Federal al Penitenciarelor a declarat miercuri că „anumite mișcări ale deținuților au fost suspendate, iar procedurile de responsabilizare sunt în vigoare” ca măsură temporară pe durata furtunii.

În comitatul Lee County, care include Fort Myers, care a fost grav afectat de furtună, persoanele deținute în principala închisoare au fost mutate la un etaj mai înalt „ca măsură de precauție”, a declarat miercuri biroul șerifului.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase