• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

FOTOGRAFII INEDITE dintr-o închisoare numită Coreea de Nord: „O țară de pitici flămânzi și piperniciți care trăiesc în întuneric”

O aplicație iPad, Fotopedia North Korea, prezintă 1.000 de imagini inedite din cea mai restrictivă țară comunistă din lume - Coreea de Nord

O aplicație iPad, Fotopedia North Korea, prezintă 1.000 deimagini inedite din cea mai restrictivă țară comunistă din lume -Coreea de Nord. Fotografiile lui Eric Laffourgue surprind secvențedin viața de zi cu zi a nord-coreenilor, scrie Business Insider, care a publicat și câteva dintre imaginileartistului.

Defilare în Coreea de Nord

Christopher Hitchens, un jurnalist american cunoscut, a scris uneditorial în Slate Magazine încare face referință la cartea lui B.R. Myers „The Cleanest Race:How North Koreans See Themselves and Why it Matters” („Cea mai purărasă: Cum se văd nord-coreenii pe ei înșiși și de ce contează”).Hitchens a vizitat Coreea de Nord și spune că „ideea de comunism amurit”. De altfel, el precizează că în constituția modificată înaprilie 2009 cuvântul „comunism” nici măcar nu mai estemenționat.

Hitchens și Myers spun că „sistemul lui Kim Jong-il este unfenomen extrem și patologic, este un sistem militar totalitarmenținut prin munca de sclavi a poporului și care impune oideologie xenofobă și rasistă impardonabilă”.

În Coreea de Nord serviciul militar este obligatoriu pentrutoți bărbații, țara fiind cea mai militarizată din lume

Hitchens amintește că și pe vremea Uniunii Sovietice existaurapoarte ale diplomaților din blocul comunist care făceau referințăla paranoia sistemului din Coreea de Nord și intoleranța față destrăini. Un diplomat cubanez era cât pe ce să fie linșat când avrut să viziteze capitala Pyongyang cu familia sa.

Femeie din Coreea de Nord

Jurnalistul american mai spune că femeile nord-coreene care seîntorc din China gravide sunt forțate să avorteze. Dacă japoneziisunt prezentați ca niște barbari în diferite postere, americaniisunt portretizați drept niște „monștri cu nasurile cârne”, spuneHitchens.

Statele Unite au ajutat populația nord-coreeană ani la rând cualimente, însă autoritățile nu recunosc acest ajutor și le spunoamenilor că hrana trimisă de SUA este de fapt un tribut plătit defrică Marelui Lider.

Poster din Coreea de Nord

Myers subliniază faptul că posterele ideologice din Coreea deNord sunt foarte asemănătoare cu cele ale ideologiei kamikaze dinJaponia, pe vremea celui de-al Doilea Război Mondial. Copiii suntîndoctrinați să se aștepte oricând la război și să nu le fie fricănici măcar de un război nuclear.

Vitrina unui magazin alimentar

„Întrebarea pe care și-o pun occidentalii este dacănord-coreenii sunt atât de puternic îndoctrinați încât au ajuns săcreadă că așa este bine. Desigur, ei nu au voie să facă comparațiiîntre viața lor și a altora, dacă își exprimă nemulțumirea suntdeportați în niște campusuri pentru a fi îndoctrinați în niștecondiții mizerabile”, spune Hitchens.

Micii comercianți de la marginea drumului

Noaptea, văzută din satelit, Coreea de Nord este o pată neagrăpe glob, având în vedere că în fiecare seară se dă stingerea.Nord-coreeni sunt mai scunzi cu circa 15 cm față de sud-coreeni dincauza malnutriției și foametei cărora le-au căzut victime milioanede oameni.

Străzile pustii, un copil mic stă așezat pecarosabil

„Față de dictaturile rasiste din trecut, Coreea de Nord a reușitsă creeze o nouă specie: niște pitici flămânzi și piperniciți caretrăiesc în întuneric, ținuți în ignoranță perpetuă și în frică, cucreierele spălate pentru a-i urî pe ceilalți și îndoctrinațiîntr-un cult al morții”, conchide Christopher Hitchens în SlateMagazine.

Nord-coreean care transportă sacii grei cu ajutorul uneibiciclete

Inchide