Franța introduce o taxă ecologică pentru biletele de avion. De când intră în vigoare

Redactor:
Mihai Draghici
Franța introduce o taxă ecologică pentru biletele de avion. De când intră în vigoare
Guvernul Franței a decis impunerea unei taxe ecologice speciale pentru biletele de avion, începând din anul 2020, în contextul criticilor privind poluarea generată de aeronave, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

Ministerul Transporturilor de la Paris a anunțat că impozitul ecologic va fi cuprins între 1,50 și 18 euro pentru fiecare bilet de avion. Conform estimărilor, ecotaxa ar urma să genereze 182 de milioane de euro, fond care va fi utilizat pentru dezvoltarea infrastructurilor de transport mai ecologice.

Ecotaxa se va aplica din anul 2020 tuturor curselor aeriene care decolează de pe aeroporturi din Franța, cu excepția zborurilor de corespondență și celor cu destinația Corsica sau teritorii franceze de peste mări.

Impozitul li se va aplica tuturor companiilor aeriene. Pentru cursele interne și intraeuropene, ecotaxa va fi de 1,5 euro la clasa economică și 9 euro la clasa business. Pentru cursele care au destinații în afara Uniunii Europene, taxa va fi de 3 euro la clasa economică și 18 euro la clasa business.

Inchide