• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Generalii SUA nu pot lupta fără Microsoft Power Point

Generalii SUA nu pot lupta fără Microsoft Power Point
Printre factorii care întârzie victoria Washingtonului în Afganistan nu se numără doar partenerii din NATO care sunt reticenți în a trimite trupe suplimentare pe acel front, ci și dependența forțelor armate de... programul Microsoft Power Point.

Printre factorii care întârzie victoria Washingtonului înAfganistan nu se numără doar partenerii din NATO care suntreticenți în a trimite trupe suplimentare pe acel front, ci șidependența forțelor armate de… programul Microsoft Power Point.Fără o prezentare grafică realizată cu acest software, nu se maiface nicio informare a superiorilor, iar aceștia nu iau odecizie.

La o primă vedere, ar fi vorba de un simplu fapt amuzant.Totuși, potrivit The New York Times (NYT), situația a scăpat de subcontrol, astfel încât Pentagonul se luptă să „controleze” fluxulintern de prezentări Power Point (fișiere „ppt”), în aceeași măsurăîn care luptă cu insurgenții afgani.

De la comandanții de pluton (care le prezintă misiuneamilitarilor din subordine) până la generalii care îi dau raportulsecretarului Apărării, Robert Gates, nimeni nu mai comunică fără unastfel de „ppt”. Nici măcar președintele Barack Obama nu scapă deașa ceva, în urma vreunei întâlniri cu generalii săi de top.

Ceea ce părea o glumă – un locotenent din Irak declarase că îșipetrece cea mai mare parte a timpului „scriind prezentări PowerPoint” – avea să fie o realitate confirmată de NYT. „Trebuie să faco poveste completă, cu imagini digitale, diagrame, rezumate de textdespre tot ceea ce se întâmplă”, a declarat ofițerul.

„Hipnotizatoarele de pui de găină”

„Hipnotizatoarele de pui de găină” este una dintre cele maicunoscute porecle prin care militarii au denumit această manieră decomunicare, în urma căreia ei rămân adesea mai degrabă zăpăcițidecât lămuriți în legătură cu subiectul care le-a fost prezentat.Prin urmare, efectul în urma vizionării unei succesiuni de imagini”ppt” (slides) este cunoscut drept „moartea prin Power Point”.

Citește mai multeîn pagina următoare

Inchide