• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Închisă într-o baie timp de 10 ani fără să vadă lumina zilei. Povestea unei tinere din Palestina ținută ostatică de tatăl său

În urmă cu 10 ani, o tânără palestiniană a fost pedepsită de tatăl său cu una dintre cele mai crunte și inumane detenții: închisă într-o baie minusculă, fără geamuri, ținută cu mâncare puțină și obligată să trudească în casă.

În urmă cu 10 ani, o tânără palestiniană a fost pedepsită de tatăl său într-un mod inuman: fata a fost închisă într-o baie minusculă, fără geamuri și era eliberată doar în timpul nopții pentru a face curățenie în casă. Fata a fost eliberată de curând după ce o sursă anonimă a anunțat autoritățile, iar acum tânăra de 21 de ani s-a reîntâlnit cu mama sa naturală, notează Huffington Post.

Baraa Melhem a fost închisă de către propriul tată care a făcut acest gest la îndemnul celei de-a doua soții. „Oamenii sunt niște monștri”, asta i-a transmis fata asistentului social care s-a ocupat de ea, referindu-se la tatăl său și la tratamentele dure pe care le-a îndurat. Fata ar fi povestit cum părintele său o încuraja să se sinucidă, lăsându-i la îndemână o lamă.

În timpul zilelor, fata își petrecea timpul ascultând muzică la radio și spera că într-o zi va revedea lumina soarelui.

Fata se hrănea cu un singur măr pe zi și puțină pâine și avea o singură pătură pe care să doarmă și cu care să se încălzească. De asemenea, Baraa a povestit asistentului social că era bătută cu bâta și cu cabluri metalice de către tatăl său, recăsătorit după divorțul de mama naturală a tinerei. Din momentul în care a sechestrat-o în casă, bărbatul nu a mai lăsat-o nici să-și vadă mama, dar nici să mai continue studiile. În plus, fata a povestit cum tatăl ei o tundea la chelie și îi rădea sprâncenele, lăsând-o să facă baie doar o dată pe lună.

Tatăl fetei, care are cetățenie israeliană, a fost arestat și predat  autorităților din Israel. Potrivit unui comunicat lansat de către poliția palestiniană, tatăl a motivat că și-a închis fiica în urma unei „dispute familiale” și a recunoscut că i-a asigurat foarte puțină hrană zilnică.

„Mi-a spus că iubește viața și că are acum multe motive să supraviețuiască”, a explicat asistentul social al fetei. Baraa poate să-și reia viața de la zero, uitând calvarul pe care l-a trăit în ultimii 10 ani.

 

Inchide