ÎNGRIJORĂRILE privind VIOLENȚELE DIN ROMÂNIA au ajuns până la WASHINGTON

Redactor:
Ioana Bojan
ÎNGRIJORĂRILE privind VIOLENȚELE DIN ROMÂNIA au ajuns până la WASHINGTON
Îngrijorările privind confruntările violente din România au ajuns până la Washington, scrie presa internațională, amintind apelul la proteste pașnice făcut de Statele Unite și remarcând că manifestațiile au intrat în cea de-a doua săptămână.

Îngrijorările privind confruntările violente din România au ajuns până la Washington, scrie presa internațională, amintind apelul la proteste pașnice făcut de Statele Unite și remarcând că manifestațiile au intrat în cea de-a doua săptămână.

Sute de persoane au protestat vineri pentru a opta zi în capitala României, la scurt timp după ce un oficial american a făcut un apel către români să evite violențele, informează agenția Associated Press, adăugând că majoritatea protestelor din țară au fost pașnice, dar s-au înregistrat și ciocniri între protestatari și forțele de ordine.

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat vineri în toată țara și 500 în București, iar autoritățile se pregătesc să mobilizeze jandarmii la sfârșitul săptămânii, după ce protestele au fost marcate de violențe zilele trecute, scrie la rândul său agenția Reuters.

„Îngrijorările privind confruntările violente din România ajung până la Washington”, titrează site-ul bulgar Novinite.com, care relatează că sute de persoane au manifestat vineri la București, generând temeri privind izbucnirea unor noi violențe. Aproximativ 100 de profesori s-au alăturat protestelor de vineri, afirmând că educația este subfinanțată și nu pot trăi din salariile lor, care au fost reduse cu un sfert.

Voice of America menționează la rândul său că SUA le cer românilor să evite violența alimentată de furia față de reducerile cheltuielilor guvernamentale și alte măsuri de austeritate, adoptate în baza unui acord de împrumut cu Banca Mondială, Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional.

Cotidianul economic Wall Street Journal notează că protestele din România nu au pus presiuni semnificative asupra activelor românești, jucătorii de pe piață așteptând să vadă dacă manifestațiile iau amploare sau Guvernul se clatină.

Televiziunea Russia Today notează că manifestațiile au intrat în cea de-a doua săptămână, iar protestatarii au devenit mai fermi după ce forțele de ordine au avansat folosind gaze lacrimogene.

Câteva zeci de persoane au fost rănite în timpul confruntărilor ocazionale cu jandarmii, declanșate potrivit oficialilor de suporteri de fotbal, notează cotidianul The Irish Times, amintind de asemenea apelul la calm făcut de Statele Unite.

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
La noapte SE SCHIMBĂ TOT. Fenomenul care dă viața zodiilor peste cap
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide