• Publicat:
Internațional

Internetul dorește răspunsuri: Ce s-a întâmplat cu pisica lui Julian Assange?

Internetul dorește răspunsuri: Ce s-a întâmplat cu pisica lui Julian Assange?
Arestarea lui Julian Assange a ridicat o serie de întrebări. Va fi extrădat în SUA cofondatorul WikiLeaks, ce acuzații i se aduc? A mai apărut, însă, imediat o întrebare, la care internauții doresc să afle cât mai repede răspunsul: „Ce s-a întâmplat cu pisica asutralianului?".

Contul pisicii de pe Instagram, „Embassy Cat„, are peste 7.100 de urmăritori. Aceștia nu mai știu nimic despre pisică de multă vreme. Publicația The New York Times a întrebat Ambasada Ecuadorului din Londra, acolo unde și-a petrecut ultimii ani Assange, ce s-a întâmplat cu animalul de companie, dar nu a primit un răspuns.

Potrivit unor publicații, pisica ar fi părăsit instituția în urmă cu câteva luni.

Ziarul italian La Repubblica a scris, în noiembrie 2018, că Assange a cedat pisica pentru a o scăpa de izolarea în care trăia și a-i permite „să trăiască o viață mai sănătoasă”.

Publicația rusă Sputnik a scris zilele trecute că pisica a fost luată de un apropiat al lui Assange în septembrie 2018. „Nu este acolo. Nu suntem un magazin pentru animale, așa că nu ținem animale de companie aici”, a declarat, pentru Sputnik, un angajat al Ambasadei Ecuadorului.

Anul trecut, Ambasada i-a cerut, pe lângă altele, lui Assange să aibă mai multă grijă de pisica lui dacă dorește să nu o piardă. În caz contrar, l-au amenințat că duc pisica la un adăpost.

Cunoscută sub numele de „Embassy Cat”, pisica era numită Michi sau Cat-stro de către Assange, potrivit unui interviu acordat publicației The New Yorker.

Noi imagini cu Michi nu au mai fost publicate pe Instagram din martie 2017.

Foto: Instagram/ Embassy Cat

 

Inchide