Japonia protestează față de parodierea cutremurului și a catastrofei nucleare de către postul de televiziune francez Canal+. Sceneta are „antecedente”

Redactor:
Vlad Mironescu
Japonia protestează față de parodierea cutremurului și a catastrofei nucleare de către postul de televiziune francez Canal+. Sceneta are „antecedente”
Ambasada Japoniei la Paris a protestat pe lângă postul de televiziune Canal+, pentru difuzarea unor scenete care parodiau situația din această țară după cutremurul din martie și catastrofa nucleară de la Fukushima, a anunțat duminică misiunea diplomatică, relatează AFP.

Ambasada Japoniei la Paris a protestat pe lângă postul deteleviziune Canal+, pentru difuzarea unor scenete care parodiausituația din această țară după cutremurul din martie și catastrofanucleară de la Fukushima, a anunțat duminică misiunea diplomatică,relatează AFP.

La câteva zile după cutremurul de la 11 martie, urmat de untsunami devastator, emisiunea satirică Les Guignols de l’Info afăcut o apropiere între distrugerea Hiroshimei, în 1945, de cătrebomba atomică, și cea a orașului Sendai (nord-estul Japoniei), adeclarat, pentru AFP, o sursă din cadrul ambasadei.

O marionetă, utilizată în emisiune, apărea în fotografiile celordouă orașe, fiind pusă să afirme că „japonezii nu au făcut nimic dela cel de al Doilea Război Mondial”, a adăugat această sursă, carea preferat să-și păstreze anonimatul.

Într-o altă scenetă controversată, angajații centraleiFukushima, care participă la eforturile de stopare a emisiilorradioactive, sunt comparați cu persoanje din jocul video MarioBros.

După difuzarea lor, ambasada Japoniei la Paris a primit, dinpartea cetățenilor japonezi care trăiesc în Franța, „mai multee-mail-uri în care se plâng în legătură cu (emisiunea) Les Guignolsde l’Info”.

„Ei au apreciat că este anormal ca postul de televiziune francezsă facă glume pe seama situației actuale din Japonia (…) și amuncitorilor de la centrala nucleară de la Fukushima, care își punviața în pericol”, a declarat sursa din cadrul ambasadei.

„Din acest motiv am trimis, la 18 martie, o scrisoare de protestconducerii (postului) Canal+”, a adăugat sursa citată.

Potrivit acesteia, Canal+ a răspuns printr-un e-mail, în careexplică faptul că „Les Guignols de l’Info este un program carecritică tot felul de persoane și evenimente, fără nicioexcepție”.

Postul privat a mai informat ambasada că emisiunea sa nu are”nicio intenție să jignească victimele sau poporul japonez”,potrivit acestei surse.

Contactat de AFP, un oficial din cadrul postului nu a putut săconfirme, duminică, aceste informații. El a subliniat, totodată, căLes Guignols de l’Info a participat, recent, la Paris, la uneveniment de susținere a victimelor japoneze.

„Salutul românesc” – oaltă parodie neinspirată de-a francezilor

Glumele parodiștilor francezivizavi de catastrofa din Japonia nu este una singulară. În urmă cudouă săptămâni, pe 16 aprilie, Jonathan Lambert, un cunoscutumorist francez, a reinterpretat ” salutul românesc” în cadrulemisiunii emisiunii tv „On n’est pas couchés”, transmisă de postulde televiziune France 2, la o oră de maximă audiență. Privireaumilă, palma întinsă și tonul rugător au fost elementele prin careJonatahan Lambert a ilustrat salutul românesc, unul care părea a fimai degrabă a unui cerșetor oarecare. Gestul francezului a iscatdezbateri aprinse în rândul opiniei publice din cele două țări,care a catalogat „reinterpretarea” ca fiind defăimătoare pentrupoporul român.

Valentin Vidu, [email protected]

Aura Stan, [email protected]

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide