Raluca Ion
23.04.2012
Internațional

Joseph Stiglitz, despre perspectivele sumbre ale absolvenților de facultate din SUA: „Îi așteaptă o viață de datorii, fără perspective de viitor”

Joseph Stiglitz, despre perspectivele sumbre ale absolvenților de facultate din SUA: „Îi așteaptă o viață de datorii, fără perspective de viitor”
Laureatul premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz a vorbit despre viitorul sumbru care îi așteaptă pe absolvenții americani de facultate

Laureatul premiului Nobel pentru economie Joseph Stiglitz a vorbit despre viitorul sumbru care îi așteaptă pe absolvenții americani de facultate. Stiglitz a subliniat că tinerii au de plătit împrumuturile record luate pentru a-și finanța studiile, însă șansele lor de a-și găsi un job sunt extrem de mici, scrie Business Insider, citând un interviu acordat de economist pentru The Take Away.

„Oameni cu abilități diferite, cu background diferit, cu educație diferită au oportunități extrem de diferite. Dacă ești în vârf, șansele tale în viitor sunt foarte bune. Dar dacă te-ai dus la una dintre acele școli făcute doar pentru profit, viitorul tău este sumbru. Statisticile arată că șansele de a-ți găsi un job, pentru care ai plătit taxe mari de studiu, sunt foarte mici. Și, din cauza legislației, chiar dacă intri în faliment, nu vei putea scăpa niciodată de împrumuturile pe care le-ai luat pentru a-ți finanța studiile. Așa că pe absolvenți îi așteaptă o viață de datorii, fără perspective de viitor”, a comentat Joseph Stiglitz.

El a mai amintit că America se numea odinioară țara tuturor posibilităților. „Acum acest lucru s-a dus”, a conchis Stiglitz. Iar Nouriel Roubini a fost de acord cu el și a recomandat interviul pe Twitter.

Inchide