Diana Bahrin
29.12.2015
Internațional

Mai mulți români din Veneția s-au amestecat printre oamenii străzii. Gestul care i-a emoționat pe italieni

Mai mulți români din Veneția s-au amestecat printre oamenii străzii. Gestul care i-a emoționat pe italieni
Oamenii străzii au fost hrăniți de mai mulți români, în cadrul unui „prânz de Crăciun", eveniment organizat duminică de un grup de voluntari, prin intermediul Asociației Romeni & Moldavi InVeneto și Centrul Cultural Kolbe din Mestre, Veneția.

„Este dificil să sărbătorim Crăciunul știind ca afară în frig sunt persoane fără adăpost, fără un acoperiș deasupra capului, fără familie, fără viitor. Nimeni nu-și dorește să devină omul străzii, însă a deveni omul străzii poate fi un capitol din viața fiecăruia dintre noi, o fatalitate”, a declarat Alexandru Iacob, președintele Asociației Romeni & Moldavi InVeneto.

Luciana Postelnicu-Diaconu, s-a ocupat de organizarea evenimentului, ajutată de soțul Adrian Diaconu, de Mihaela Rusu și de Roxana Medesi. Oamenii sărmani au fost astfel invitați duminică în incinta Centrului Cultural Kolbe din Mestre, Veneția, unde au fost serviți cu un prânz cald, cu specific românesc.

„Nu au lipsit sarmalele tradiționale românești, supa de pui, friptura de pui cu cartofi la cuptor, cozonac, apă, suc și ceai cald. Alături de români și Asociația Romeni & Moldavi InVeneto, au colaborat și reprezentanții Asociației Turcă Milad și ai Asociației Senegalezilor”, a precizat pentru Vocea Transilvaniei Roxana Medesi.

Pe lângă o masă caldă, oamenii străzii au primit și geci groase, pantaloni, mănuși, căciuli și paturi.

„Atmosfera a fost una relaxantă, s-au schimbat păreri, s-au restructurat idei în ceea ce privește noul proiect ´a fi cetățean´al Asociației Romeni & Moldavi InVeneto și Centrul Cultural Kolbi, care prevede implicarea oamenilor străzii într-un capitol aparte. Oamenii străzii sunt pe stradă nu doar fără casă, dar se vad si fără un rost de a fi… Implicându-i în acest proiect se încearcă crearea unei relații armonioase între ei și societate”, a mai subliniat Roxana Medesi.

 

Inchide