Laura Holban
23.04.2012
Internațional

Marea Britanie recunoaște că a spionat Rusia cu ajutorul unui aparat deghizat într-o piatră

Marea Britanie recunoaște că a spionat Rusia cu ajutorul unui aparat deghizat într-o piatră
Serviciile SECRETE pot face ASTA!

Un fost oficial guvernamental din Marea Britanie a recunoscut că britanicii au spionat Rusia cu ajutorul unui dispozitiv deghizat într-o piatră. Oficialii ruși au încercat să demonstreze acest lucru în ianuarie 2006, însă aceste fapte nu au fost asumate public de către britanici atunci și au ieșit la iveală abia acum, scrie Huffington Post.

CLIPUL VIDEO din Piața Universității din cauza căruia ÎNTREAGA EUROPĂ va RÂDE de ROMÂNIA!

MĂREȘTE FOTOGRAFIA și vei vedea ceva INCREDIBIL! 8 milioane de oameni AU VĂZUT ASTA LIVE la televizor!

Șeful de cabinet al premierului Tony Blair din acea perioadă, Jonathan Powell, a recunoscut că momentul a fost „jenant” și că au fost „descoperiți”. „Este limpede că știau de ceva vreme și că păstrau secretul pentru a îl folosi în scopuri politice”, a explicat Powell.

În urmă cu șase ani, televiziunea de stat rusă a publicat un film în care se susținea că agenții britanici au ascuns un dispozitiv sofisticat într-o piatră falsă care se afla pe un caldarâm din Moscova. Agenții de la serviciul de securitate rus au acuzat serviciile secrete britanice că se folosesc de această piatră pentru a ajuta financiar grupările pro-democrație și cele pentru drepturile omului. În urma acestui incident, Vladimir Putin a restricționat activitatea ONG-urilor și le-a oprit accesul la fondurile puse la dispoziție de către guverne străine.

Inchide