„Marșul târfelor” de la Londra. Mii de femei au participat, în apărarea dreptului de a se îmbrăca cum doresc fără să fie amenințate de agresiuni sexuale

Redactor:
Vlad Mironescu
„Marșul târfelor” de la Londra. Mii de femei au participat, în apărarea dreptului de a se îmbrăca cum doresc fără să fie amenințate de agresiuni sexuale
Mii de femei au participat sâmbătă la "Marșul târfelor/ Slut Walk" în centrul Londrei, în haine provocatoare sau obișnuite de zi, pentru a susține că au dreptul să se îmbrace cum doresc fără a fi amenințate de agresiuni sexuale, potrivit AFP.

Mii de femei au participat sâmbătă la „Marșul târfelor/ SlutWalk” în centrul Londrei, în haine provocatoare sau obișnuite dezi, pentru a susține că au dreptul să se îmbrace cum doresc fără afi amenințate de agresiuni sexuale, potrivit AFP.

Cele mai multe participante la marșul plin de culoare purtauhaine obișnuite de zi, altele erau îmbrăcate sumar și provocator,în timp ce au manifestat până la Trafalgar Square.

Evenimentul numit „Marșul târfelor” a fost organizat prima oarăla Toronto în acest an, după ce un polițist a declarat că „femeilear trebui să evite să se îmbrace ca niște târfe pentru a nu maiajunge victime”, într-un discurs susținut în fața unorstudenți.

Ca reacție la această declarație șocantă, acest protest s-arăspândit în orașe din toată lumea, fiind susținut de femeiprezente în număr mare pentru a combate concepția potrivit căreiavictimele agresiunilor sexuale poartă într-o oarecare măsurăresponsabilitatea deoarece „o căutau cu lumânarea”.

Marșul de la Londra a avut la start expus un banner cu textul”Marșul târfelor la Londra: pentru că ne-am săturat”.

Pe alte pancarte, erau texte precum: „Este o rochie, nu un’Da'”, „Nu înseamnă nu”, „Femeile împotriva violului”, „Văluri,hanorace cu glugă, pantaloni scurți, sunt corpurile noastre,alegerile noastre” și „Orice am purta, oriunde ne-am duce, daînseamnă da și nu înseamnă nu”.

Un alt text afișat era „Suntem toate cameriste”, făcând referirela cazul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul șef al Fondului MonetarInternațional, implicat într-un proces cu șapte capete de acuzarede agresiuni sexuale, inclusiv tentativă de viol asupra unei femeide 32 de ani care îi făcea curățenie în apartament.

„Nu suntem obișnuiți să demonstrăm așa la Londra, dar este preamult, ce-a zis acel polițist”, a spus Rachel Sullivan, în vârstă de35 de ani, care lucrează cu oameni cu dificultăți de învățare.

Un bărbat și o femeie, care mergeau ținându-se de mână, purtauamândoi sutiene și aveau scris cuvântul „târfă” pe abdomen.

De altfel, mai mulți bărbați au venit la protest, printre careși Andy Fell, un inginer de sunet în vârstă de 27 de ani. „Am venitdin solidaritate față de prietena mea și față de această problemă”,a spus el.

„Femeile ajung să fie violate în tot felul de haine”, a spus șiAmanda, în vârstă de 21 de ani, studentă la Oxford, potrivitdailymail.co.uk.

Întrebată ce poartă când iese în oraș, Fiona, tot studentă laOxford, a răspuns: „Nu este relevant ce port. Cel mai bun banner pecare l-am văzut azi avea afișat textul: ‘Hainele fetițelor nucreează pedofilia’. Bărbații trebuie să își asume responsabilitateapornirilor lor”.

Laura Mitran, [email protected]

Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
FOTO. Alina Eremia, imagini fără perdea în costum de baie! Cum s-a pozat pe o...
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Horoscopul de MÂINE aduce vești bune! Se întoarce roata
Mama lui Gigi Becali s-a infectat cu coronavirus! Ce a făcut patronul lui FCSB, după...
Ultimul sondaj înainte de alegeri! Cum stau Nicușor Dan și Gabriela Firea. Asta e diferența!
Ţară care anunţă oficial că se confruntă cu al treilea val al pandemiei de coronavirus:...
Vestea care zguduie scena politică! Președintele ar fi divorțat în mare secret de soția lui
A vrut să facă o glumă și a intrat la duș peste soția lui cu...
Supriză de PROPORȚII după ce a fost reconstruită fața unui CĂLUGĂR medieval. „Seamănă mult prea...
EXCLUSIV: Ce i se întâmplă acum primarului PNL, după ce și-a filmat fiica dezbrăcată, în...
Divorțul anului în showbiz! După 3 ani au pus punct
Ce simtome are bruceloza, noua epidemie izbucnită în China. Bacteria a scăpat dintr-un laborator
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Este oficial: Românii pot lua 50.000 de euro gratis de la stat pentru a-şi deschide...
Inchide