Mărturia șocantă a unui bărbat eliberat din „lagărul nazist” din Marea Britanie: „Nu eram sclavi, eram foarte fericiți”

Mărturia șocantă a unui bărbat eliberat din lagărul nazist din Marea Britanie: Nu eram sclavi, eram foarte fericiți
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 24/04/2012, 20:38

La mai puțin de 24 de ore după ce poliția l-a eliberat din ceea ce presa a numit „lagărul nazist”, un bărbat care își spune Dave, în vârstă de 50 de ani, s-a reîntors în Bedfordshire. El se numara printre cei 24 de bărbați din estul Europei, printre care și un român, care au fost eliberați dintr-o tabără de nomazi, unde erau ținuți în condiții mizere și obligați să facă munci grele, potrivit Daily Mail.

Bărbatul le-a spus polițiștilor că au făcut o mare greșeală când au intervenit în munca și programul lor pentru că el era fericit cu munca pe care o făcea. Mărturia sa contrazice concluziile la care au ajuns politiștii, după o anchetă care s-a derulat pe parcursul a șase luni.

„Nu sunt sclavi, sunt muncitori angajați. Muncesc pentru bani, ajută la constuirea drumurilor și sunt plătiți just – banul în mână”, a explicat bărbatul care spune că a fost luat din casa și de la locul său de muncă. „Polițiștii mi-au spus că nu pot să mă întorc acolo, dar le-am explicat că acolo este casa mea și, în final, mi-au spus că mă pot duce dacă doresc”, a mai adăugat bărbatul care muncește așa de 15 ani. El le-a mai mărturisit polițiștilor că a locuit alături de alți patru bărbați într-o rulotă înghesuită, situată alături de casa familiei pentru care muncea.

Acesta este bărbatul care nu consideră că a fost tratat abuziv și vrea să se întoarcă înapoi la locul său de muncă. Foto: Daily Mail

Nouă din cei 24 de bărbați eliberați și duși la un centru medical pentru teste amănunțite au plecat și au refuzat să colaboreze cu poliția.

CITEȘTE ȘI: Rași în cap, înfometați și bătuți. UN ROMÂN, printre cele 24 PERSOANE ELIBERATE DIN „SCLAVIE”, în Marea Britanie

Potrivit polițiștilor, „angajatorii” își recrutau muncitorii din cantine ale săracilor sau adăposturi și le promiteau o casă și un loc de muncă stabil, însă aceștia ajungeau să fie deposedați de bunuri, rași în cap, puși la munci grele și cazați în staulele cailor sau în rulote vechi. Poliția a reușit să prindă în primă fază cinci dintre „șefii” acestor sclavi, iar acum au găsit alte patru persoane implicate în această afacere. Potrivit polițiștilor, cei patru țineau la rândul lor alte patru persoane pe care le obligau să muncească.