Miliardar vs. miliardar la PREZIDENȚIALELE din SUA. Ce AVERE URIAȘĂ aruncă în joc Michael Bloomberg ca să fie contracandidatul lui Donald Trump la alegerile din 2020

Redactor:
Gilda Popa
Miliardar vs. miliardar la PREZIDENȚIALELE din SUA. Ce AVERE URIAȘĂ  aruncă în joc Michael Bloomberg ca să fie contracandidatul lui Donald Trump la alegerile din 2020
Miliardar vs. miliardar la PREZIDENȚIALELE din SUA. Ce AVERE URIAȘĂ aruncă în joc Michael Bloomberg ca să fie contracandidatul lui Donald Trump la alegerile din 2020

„În momente-cheie ale istoriei SUA, unul dintre cele două partide a servit drept bastion împotriva celor care ne amenință Constituția. În urmă cu doi ani, la Convenția democratică, lansam un avertisment despre aceste amenințări. Astăzi, m-am înscris din nou în Partidul Democrat – am fost membru al formațiunii cea mai mare parte a vieții – deoarece avem nevoie ca democrații să furnizeze mecanismele de verificare și echilibru de care națiunea noastră are nevoie atât de mult”, a declarat Michael Bloomberg prin Instagram, conform postului american CNBC.

Miliardarul intenționează să aloce 100 de milioane de dolari pentru scrutinul intern prin care Partidul Democrat va desemna candidatul la președinție. Mișcarea nu este o surpriză, spun jurnaliștii americani. Bloomberg a flirtat anterior cu ideea de a candida la funcția de președinte și s-a  poziționat ca miliardar progresist, susținând reglementări pentru regimul de deținere a armelor și politici ecologiste. De-a lungul timpului, a susținut mai multe subiecte care nu sunt agreate politicienii democrați.

 Bloomberg a făcut deja o donație de 20 de milioane de dolari pentru grupul democrat din Senatul SUA.

Într-un interviu recent, acordat New York Times, el a cerut democraților să propună politici agresive de reglementare a marilor afaceri și a băncilor importante. În competiția internă, Bloomberg ar urma să îi concureze pe Elizabeth Warren și Bernie Sanders, ambii considerați potențiali candidați la nominalizarea democraților pentru prezidențialele din 2020.

Recent, surse politice de la Washington afirmau că miliardarul Michael Bloomberg, fost primar al orașului american New York, se pregătește să se înscrie în cursa Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii în scrutinul prezidențial din 2020. Michael Bloomberg, în vârstă de 76 de ani, cu o avere estimată la circa 50 de miliarde de dolari, a analizat posibilitatea de a candida ca independent în 2012, dar a renunțat din teama de a nu fragmenta votul democraților.

Dacă va deveni candidat al Partidului Democrat, Michael Bloomberg îl va avea adversar pe republicanul Donald Trump, actualul președinte al Statelor Unite.

 

Inchide