Miting cu steag ars. Extremiștii de dreapta din Ungaria cer ieșirea țării din UE

Redactor:
Laura Holban
Miting cu steag ars. Extremiștii de dreapta din Ungaria cer ieșirea țării din UE
Ungaria se confruntă cu o rezistență puternică din partea populației în mijlocul tratativelor pentru un sprijin financiar din partea UE și FMI cu care să evite intrarea în încetare de plăți.

Ungaria se confruntă cu o rezistență puternică din partea populației în mijlocul tratativelor pentru sprijin financiar din partea UE și FMI. Mii de oameni au cerut ieșirea Ungariei din blocul statelor UE în cadrul unui protest organizat sâmbătă la un marș al partidului de extremă dreapta Jobbik, al doilea partid de opoziție din Parlamentul ungar, notează CNBC.

La acest marș, doi parlamentari ai Jobbik au incendiat un steag al UE în fața reprezentanței Comisie Europene din capitala maghiară. „În această săptămână, UE a declarat război Ungariei într-un mod deschis și violent”, a declarat Csanad Szegedi, un membru al Jobbik, în fața celor aproximativ 2.000 de demonstranți.

Ungaria se confruntă cu o devalorizare puternică a forintului și cu creșterea dobânzilor la împrumuturile de stat, după ce Parlamentul controlat de partidul premierului Viktor Orban a adoptat un set controversat de legi.

Inchide