• Publicat:
Internațional

Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi își confruntă violatorul: Mi-ai distrus viața – VIDEO

Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi își confruntă violatorul: Mi-ai distrus viața – VIDEO
O fostă sclavă sexuală Yazidi a fost răpită și vândută pe când avea doar 14 ani. Momentul în care fata și-a confruntat agresorul a fost surprins într-o filmare care a devenit virală. Povestea ei a luat o întorsătură neașteptată, potrivit RT.

Față în față cu cel care a abuzat-o, Ashwak Haji Hamid a vrut să obțină răspunsuri la întrebările care au măcinat-o în tot acest timp. „De ce mi-ai făcut așa ceva?” Bărbatul a evitat să-și privească victima în ochi de-a lungul întregii confruntări filmate de Iraqi TV.

Reproșurile fetei sunt cutremurătoare: „Mi-ai distrus viața. Mi-ai luat tot ce aveam. Tot ce visam.”

 

 

Înainte, Hamid a povestit despre experiențele dramatice prin care a trecut, la fel ca cele 300-400 de fete și femei vândute ca sclave după ce mii de bărbați au fost uciși de teroriștii Statului Islamic (fostul ISIS) în 2014. Interviul a fost difuzat de canalul de televiziune Al-Iraqiya la finalul lunii noiembrie.

Hamid nu îl va putea uita niciodată pe Abu Hamam, cel care a cumpărat-o de la piața de sclavi din Mosul, Irak, locul în care a fost adusă fata din Siria. Acesta ar fi bătut-o și violat-o de mai multe ori pe zi.

„Acum știi ce înseamnă tortura și cum e să fii torturat. Acum știi ce înseamnă singurătatea. Dacă ai fi avut măcar un strop de rațiune ori sentiment, n-ai fi putut să mă violezi când aveam 14 ani”. Hamid a adăugat: „Aveam vârsta fiului tău, vârsta fiicei tale”, înainte să se prăbușească pe podea în fața atacatorului, copleșită de durere.

Tânăra a încercat să înceapă o nouă viață în Germania, dar trauma a urmărit-o până acolo, unde l-a zărit pe Hamam pe o stradă din Stuttgart. Acesta ar fi amenințat-o, spunându-i că știe unde locuiește. Poliția germană nu a putut să îl aresteze pe militantul ISIS pentru că acesta, la fel ca Hamid, era înregistrat ca refugiat. Teama pentru propria viață a determinat-o pe fată să se întoarcă în Irak, unde a stat alături de tatăl ei într-o tabără de refugiați. Frica de a-l întâlni din nou pe violator a bântuit-o însă în fiecare clipă.

Între timp, Hamam a fost arestat de autoritățile irakiene, desi este încă neclar cum s-a întors acesta în țară.

Inchide