• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Naziștii invadează America. Cum își imagina revista Life, în 1942, că va decurge acest scenariu de coșmar

Suntem în 1942. După ce forțele aeriene germane lansează un atac devastator asupra flotei britanice, navele lui Hitler străbat Atlanticul și, cu ajutorul celor infiltrați în trupele americane, invadează SUA

Suntem în 1942. După ce forțele aeriene germane lansează un atac devastator asupra flotei britanice, navele lui Hitler străbat Atlanticul și, cu ajutorul celor infiltrați în trupele americane, invadează SUA, scrie Daily Mail.

Acesta este doar unul dintre scenariile de coșmar imaginate la acea vreme de revista Life, când amenințarea unei invazii naziste părea cum nu se poate mai reală. Apărut la câteva luni după Pearl Harbor, numărul din 2 martie prezintă o serie de hărți care înfățișează diferite modalități prin care Hitler ar fi putut încerca să anexeze SUA. Scopul respectivei ediții a revistei a fost acela de a arăta că America nu mai este un simplu observator al celui de-Al Doilea Război Mondial. Hărțile au fost create cu ajutorul unor experți, ca o continuare a unui articol controversat scris de autorul SF Philip Wylie, care își imagina înfrângerea SUA în război.

Prima variantă: Germanii invadează Coasta de Est a SUA, însă înainte de a face acest lucru ar fi trebui să scoată complet din joc flota britanică. În acest timp, ar fi trebuit să organizeze atacuri separate asupra orașelor Seattle, San Francisco și Los Angeles.

Sursa foto: Daily Mail

A doua variantă: Potrivit acestui plan, naziștii ar fi trebuit să lanseze un atac asupra Norfolk, Virginia. Mai întâi de toate, germanii ar fi trebuit să se întâlnească cu flota japoneză în insulele Azore, Madeira și Canare.

Sursa foto: Daily Mail

A treia variantă: O invazie prin Canada, via Islanda, după ce naziștii ar fi învins flota britanică.

Sursa foto: Daily Mail

A patra variantă: Acest scenariu ar fi presupus ca japonezii să bombardeze Canalul Panama, iar apoi trupele naziste să aterizeze în Ecuador.

Sursa foto: Daily Mail

A cincea variantă: Acest plan ar fi însemnat un atac asupra Coastei de Vest, via Pearl Harbor. Japonezii și germanii ar fi aterizat în Hawaii, urmând să-și stabilească acolo bazele aeriene

Sursa foto: Daily Mail

Inchide