Noul OSAMA BIN LADEN. E-mailul care l-a păcălit pe teroristul numărul doi al lumii

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:41

Un membru al-Qaida a expus un plan de bombardare a MariiBritanii, într-un e-mail trimis unui jurnalist sub acoperire de laThe Sun.

Anwar al-Awlaki, un terorist din Yemen despre care se crede căi-ar putea lua locul lui Osama bin Laden la conducerea al-Qaida, aexpus planul unui masacru în Regatul Unit, fiind păcălit detabloidul britanic.

Serviciile secrete studiau aseară probele strânse de The Sun,care sugerează că al-Awlaki recrutează, pe internet, fanaticial-Qaida din Marea Britanie.

Anwar al-Awlaki

Teroristul a spus într-un e-mail: „Opțiunile pe care le avețipentru opțiuni sunt bombe artizanale, asasinate sau folosireaarmelor de foc în locuri aglomerate, pline cu dușmani”. Ultima”opțiune” este o referință clară la masacrul din Mumbai (dinnoiembrie 2008), care a ucis 164 de indieni.

Jurnaliștii de la The Sun l-au contactat pe al-Awlaki prine-mail, arătând cât de periculos este „noul Osama” pentru britaniciși cât de ușor pot intra fanaticii britanici în contact cu el.

Awlaki (40 de ani) a încercat deja să pună în scenă câtevaatacuri, în Regatul Unit și SUA. The Sun scrie că teroristul i-a”spălat creierul” studentei Roshonara Choudhry, pe care a convins-osă-l înjunghie pe parlamentarul britanic Stephen Timms, unsusținător al războiului din Irak. De asemenea, l-a determinat peRajib Karim, angajat al companiei aeriene britanice BritishAirways, să pună explozibil la bordul unei aeronave, atentatdejucat în cele din urmă.

Iată cum a funcționat”păcăleala” jurnaliștilor britanici:

Secțiunea de contact a site-ului al-Qaida PeninsuleiArabice

• Mai întâi, The Sun aobținut e-mailul organizației „al-Qaida Peninsulei Arabice”,condusă de al-Awlaki. Apoi, jurnalistul sub acoperire, care și-aales „numele de fanatic Q. Khan”, a trimis un e-mail adresat”noului Osama”. Q. Khan a scris:

„Sheikh Anwar, eu și frații mei avem nevoie de ajutor, legatde bombele artizanale. Am discutat destul și vrem să luăm lucrurileîn propriile mâini, în ceea ce îi privește pe cei care îl urăsc peProfetul nostru.

Mulți dintre noi sunt suspicioși în legătură cu anumitelucruri care au loc la moscheea noastră și credem că polițiabritanică a infiltrat un informator.

Vrem să rezolvăm acest lucru. Trebuie să acționăm toțideodată sau într-o serie de operațiuni? Sfaturile dvs ar fi foartebine primite!”.

Primul schimb de mailuri

• Awlaki a răspuns după numai trei zile, însă mesajul a ajunsla britanici la câteva săptămâni, din cauza sistemului de criptareal teroristului. Anwar a scris:

„Ne rugăm lui Allah să vă dea puterea și loialitatea de aacționa în numele religiei Sale. Dacă sunteți un grup de frați șiaveți încredere deplină unul în altul, atunci puteți lucraîmpreună. În alt caz, vă sfătuim să lucrați pe cont propriu. Dacăvă decideți să lucrați împreună, atunci e mai bine să mergeți toțiodată.

Opțiunile pe care le aveți pentru opțiuni sunt bombeartizanale, asasinate sau folosirea armelor de foc în locuriaglomerate, pline cu dușmani. De asemenea, v-am sugera ca, dacă vădecideți să acționați, să nu ne mai contactați, deoarece acestlucru ar putea atrage atenția asupra voastră.

Totuși, imediat înainte de a începe operațiunea, puteți săne trimiteți un mesaj în care să ne informați despre operațiune,fără alte detalii. Asta doar dacă vreți să vă sponsorizăm,desigur”.

Mesajul a fost semnat „frații voștri din al-Qaida PeninsuleiArabice”.

„Ne rugăm ca Allah să terăsplătească”

• Într-un alt e-mail, jurnalistul de investigație de la The Suns-a dat drept o oarecare Catherine Nelson, o femeie convertită laislamism. „Catherine” scria că lucrează în Londra, pentru guvernulbritanic, și i-a cerut lui Awlaki sfaturi despre cum să „servească”al-Qaida și să urmeze „calea cea bună”.

• De această dată, răspunsul „noului Osama” a fost ceva maicircumspect. După ce a salutat-o pe „sora Catherine”, Awlaki i-aspus:

„Ne rugăm ca Allah să te răsplătească și să-ți ofere tot cee mai bun pe această lume, cât și pe cea de dincolo.

Pentru a-ți răspunde la întrebarea despre cum să-ți slujeștireligia, căile sunt foarte multe. Nu îți oferim nicio sugestiespecifică, deoarece doar tu știi care este calea cea mai bună, înfuncție de circumstanțele proprii”.

„Nu este niciun dubiu căAwlaki reprezintă un pericol foarte mare”

The Sun a predat cele două e-mailuri serviciilor secrete.Miercuri seară, a venit și primul răspuns din partea acestora: „Nueste niciun dubiu că acest om (n.r. Anwar al-Awlaki) reprezintă, deacum, un pericol foarte mare”.

Britanicii, americanii și aliații au fost avertizați cătalibanii caută răzbunare, în urma uciderii liderului lor, Osamabin Laden. Iar repetarea măcelului din Mumbai într-unul dintreorașele importante europene este o țintă pentru al-Qaida, scrie TheSun.

„Nu am niciun dubiu că Home Office (n.r. departamentul pentruimigrație din Marea Britanie) va dori să investigheze cât de simplueste să intri în contact cu Awlaki și oamenii săi. El conduce acumo organizație slăbită, care vrea să-și revină după dispariția luibin Laden”, spune parlamentarul conservator Patrick Mercer.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
COVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,86!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Bombă totală despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație
Oana Roman, scandal în plină stradă. Vacanța mult așteptată s-a transfomrat în iad. „Atât îi...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...