O asociație civică dă în judecată statul american și CIA, pentru că Obama refuză să arate lumii imaginile cu Osama bin Laden mort. Doar câțiva „privilegiați”, aleși să vadă pozele

Redactor:
Laura Holban
O asociație civică dă în judecată statul american și CIA, pentru că Obama refuză să arate lumii imaginile cu Osama bin Laden mort. Doar câțiva „privilegiați”, aleși să vadă pozele
O organizație neguvernamentală din Statele Unite a anunțat că va da în judecată statul american și CIA pentru că refuză să publice fotografiile cu Osama bin Laden mort.

O organizație neguvernamentală din Statele Unite a anunțat că vada în judecată statul american și CIA pentru că refuză să publicefotografiile cu Osama bin Laden mort. Asociația conservatoare”Judicial Watch” susține că fotografiile făcute în timpuloperațiunii trupelor speciale asupra reședinței teroristului artrebui arătate întregii lumi, și nu doar câtorva privilegiați,anunță CNN.

Președintele Barack Obama a anunțat că guvernul american nu vaface publice imaginile filmate și fotografiate pe 2 mai, însă, înurmă cu câteva zile, a decis că unii membri ai Congresului vor aveatotuși acces la aceste dovezi. Organizația acuză administrațiaObama de „secretizarea acestor informații în mod ilegal”.Reprezentanții „Judicial Watch” susțin că au cerut să vadă probelemorții lui bin Laden imediat după raidul trupelor americane, însă,în lipsa unui răspuns pozitiv, au decis să urmeze căile legalepentru a obține acest acces. Un proces similar a fost intentat șiîmpotriva CIA.

Membrii „Judicial Watch” au fost informați de oficialiiPentagonului că sunt nevoiți să aștepte 20 de zile de la depunereaunei cereri pentru a primi un răspuns.

„Poporul american, prin lege, are dreptul să afle informațiidespre moartea lui Osama bin Laden. În mod extraordinar,administrația Obama ne-a obligat să apelăm la această opțiune.Acest proces îi va aminti lui Obama că nu este mai presus de lege”,a declarat președintele Judicial Watch, Tom Fittton.

Inchide