O poză făcută din greșeală arată Arma Apocalipsei creată de ruși

Redactor:
Gândul
O poză făcută din greșeală arată Arma Apocalipsei creată de ruși

Una dintre cele mai temute arme ale armatei lui Vladimir Putin a fost dezvăluită din greșeală, scrie presa din Bulgaria.

Pe Internet a circulat zilele trecute o fotografie care a surprins din greșeală una dintre cele mai secrete arme ale rușilor, care a fost mascată activ de Ministerul Apărării din Rusia.

Oficialii din Apărarea rusă au încercat să prevină scurgerile de informații despre capacitățile și caracteristicile armei, conform site-ului BulgarianMilitary.com.

Fotografia de mai jos arată momentul testării „super-torpilelor” 2M39 „Poseidon”, cunoscute și sub denumirea „Status-6”.

„Nava oceanografică Akademik Aleksandrov din proiectul 20183 a fost folosită pentru testarea torpilelor nucleare intercontinentale Poseidon 2M39”, scrie Covert Shores. Blogul a atras atenția asupra videoclipului eliminat de pe YouTube, realizat în Severodvinsk, care a apărut în iunie 2019 și a obținut doar 380 de vizualizări.

Arma Ziua Judecatii

Ce este temuta armă „Ziua Judecății”

Motorul nuclear al dronei subacvatice ruseşti UAV Poseidon, „botezată” de presa occidentală drept „arma Zilei Judecăţii”, a fost testat cu succes. Testele pe mare ale dronei au început în vara trecută, conform presei ruse.

Noua dronă rusească subacvatică, capabilă să transporte o încărcătură nucleară cu putere sporită și să se deplaseze la o adâncime de un kilometru, este o armă „de ripostă” care nu are scopul de a „descuraja” Statele Unite să-și salveze aliații europeni din NATO.

Drona subacvatică rusească Poseidon, botezată de presa occidentală drept „arma Zilei Judecăţii”, este capabilă să se deplaseze cu o viteză de aproape 110 noduri, cu mai mult de 200 km/h, datorită unei perne de aer care o înveleşte în timpul deplasării. În plus, drona este capabilă să manevreze, să schimbe direcția și adâncimea, făcând-o invulnerabilă față de mijloacele existente de luptă.

Inchide