O româncă a fost găsită moartă în zăpadă alături de trei dintre câinii ei în Italia. Femeia era crescătoare de patrupede și locuia singură în mijlocul pădurii

O româncă a fost găsită moartă în zăpadă alături de trei dintre câinii ei în Italia. Femeia era crescătoare de patrupede și locuia singură în mijlocul pădurii
Publicat: 27/01/2023, 12:17
Actualizat: 27/01/2023, 13:18

O româncă în vârstă de 50 de ani, stabilită de mai mulți ani în Italia, care se ocupa cu creșterea de câini, a fost găsită moartă în zăpadă în Munții Apenini, între Toscana, Marche și Romagna. Femeia a murit în urma unui stop cardiac, cauzat cel mai probabil de frig și oboseală. Alături de trupul ei au fost găsite și cele a trei dintre câinii ei.

Cristiana Gugu a fost găsită înghețată la cinci kilometri în linie dreaptă de cel mai apropiat sat, Badia Tedalda, o zonă aglomerată vara, dar izolată și pustie iarna. Femeia, care locuia singură într-o căsuță de lemn în mijlocul pădurii din munții Arezzo, a fost ucisă de o boală cauzată cel mai sigur de frig.

Potrivit martorilor, crescătoarea a fost văzută luni, în timp ce se urca într-un autobuz cu destinația Sansepolcro, unde a mers la cumpărături pentru ea și animalele sale, opt câini adulți și trei căței. La întoarcere, ea a fost văzută pentru ultima oară în viață coborând din autobuz la Svolta del Podere, de unde urma să meargă pe jos până acasă.

Pe drum, românca a fost surprinsă de o furtună de zăpadă. Nu a reușit să ajungă până acasă și a fost lovită de frig și oboseală. Cristiana a fost găsită moartă, marți dimineață, practic înghețată, de câțiva oameni care curățau potecile după zăpada căzută duminică și luni în zona respectivă și au anunțat poliția.

Ajunși la fața locului, salvatorii nu au putut face nimic pentru ea, ci doar au constatat că femeia murise cu câteva ore înainte. Procurorul Julia Maggiore, care a fost informată de incident, a ordonat efectuare autopsiei, care a confirmat că românca a fost într-adevăr răpusă de un stop cardiac datorat, cel mai probabil, frigului și oboselii.

Trupul neînsuflețit se află acum la Sansepolcro, așteptând sosirea unor rude din România, pentru a putea fi repatriată pentru afi înmormântată așa cum se cuvine.

Apel pentru carpatinii mioritici pe care Cristiana îi creștea

Împreună cu Cristiana, au fost găsiți morți și trei dintre câinii ei care o așteptau la întoarcere. Pe de altă parte, cinci femele și trei căței au fost găsiți în stare bună la fermă.

Cristiana Gugu își dedicase viața creșterii câinilor mioritici, o rasă din Carpați, exemplare mari și robuste, folosite pentru paza animalelor. Potrivit celor care o cunoșteau, trăia pentru câinii ei și se simțea în siguranță alături de ei, chiar dacă trăia singură în mijlocul pădurii. Un locuitor a făcut un apel pentru ca cineva să aibă grijă de animalele femeii sau să le ducă în altă parte, notează știridiaspora.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase