O româncă stabilită în SUA A MURIT în Marele Canion. „A realizat mai multe în 24 de ani decât alții într-o viață”. FOTO+VIDEO

Redactor:
Mihai Schiau
O româncă stabilită în SUA a murit după ce a căzut în Marele Canion

O româncă stabilită în SUA a murit după ce a căzut în Marele Canion, anunță azfamily.com.

Ioana Hociota (24 de ani), o alpinistă experimentată, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 90 de metri, în timp ce se afla alături de o prietenă într-o expediție în Marele Canion.

Soțul ei, un cetățean american cu care se căsătorise de mai puțin de un an, a aflat de tragedie în momentul în care s-a dus să le ia pe Ioana și prietena ei din expediție. „A fost o femeie pe care am admirat-o cu toții. Sunt atât de mândru de ea”, a declarat Andrew Holycross.

Bărbatul spune că Ioana a realizat mai multe în 24 de ani decât alții într-o viață întreagă. „Unii poate ar crede că o femeie frumoasă, de 24 de ani, nu are ce căuta pe munte. Dar nu era cazul la ea. A făcut mai multe expediții în Marele Canion, în care a parcurs în total 1.400 de kilometri. Voia să devină cea mai tânără persoană care să-l străbată de la un capăt la altul”, a spus Holycross, printre lacrimi.

AZFamily.com spune că Ioana era obișnuită cu accidentele pe munte, prezentând mai multe fotografii cu româncă bandajată sau cu vânătăi, dar nu avusese niciun accident grav înainte.

Trupul neînsuflețit al femeii a fost ridicat cu elicopterul și transportat pentru autopsie în Coconino (Arizona).

Marele Canion este una dintre cele mai vizitate atracții turistice din lume, cu cinci milioane de turiști pe an. Din 1870 încoace, peste 600 de persoane au murit în Marele Canion.

Inchide