OMS: Tulpina ucigașă a bacteriei E.coli este una complet nouă. RUSIA INTERZICE IMPORTURILE DE LEGUME DIN EUROPA

Redactor:
Alexandra Pele
Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia din Germania este provocată de o tulpină complet nouă a bacteriei E.coli, rezultată din amestecul mutant al două varietăți diferite ale acesteia

UPDATE: BacteriaE.coli care a provocat 18 decese în Europa pare rezistentă laantibiotice susțin cercetătorii germani

Bacteria E.coli, care a provocat moartea a 18 persoane înEuropa, pare deosebit de rezistentă la antibiotice, a declarat joiuniversitatea din Hamburg, în nordul Germaniei, ai căreicercetători au fragmentat genomul tulpinii responsabile de acesteîmbolnăviri, relatează AFP.

„În cadrul primelor analize, încă preliminare, au putut fistrânse unele dovezi privind agresivitatea deosebită și rezistențala antibiotice a tulpinii de E.coli (responsabilă de îmbolnăviriledin prezent)”, potrivit unui comunicat al clinicii universitareHambourg-Eppendorf.

Iuliana Enache, [email protected]


Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că epidemia dinGermania este provocată de o tulpină complet nouă a bacterieiE.coli, rezultată din amestecul mutant al două varietăți diferiteale acesteia. Aceasta poate duce la complicații mortale – sindromulhemolitic-uremic, care afectează sângele și rinichii, relateazăBBC.

Hilde Kruse, expert în siguranța alimentelor, la OrganizațiaMondială a Sănătății, a declarat pentru Associated Press căepidemia a fost provocată de „o tulpină nouă, care nu a mai fostizolată până acum la pacienți. Această tulpină este mai virulentăși produce mai multe toxine”, a spus Kruse.

Șapte cetățeni britanici au contractat bacteria E.coli peteritoriul Germaniei, patru dintre ei dezvoltând forma potențialletală a sindromului hemolitic uremic, relatează Mediafax. Pânăacum au fost semnalate peste 1.500 de îmbolnăviri și 18 decese.

Rusia a interzis importul de legume crude din toate stateleUniunii Europene, însă Comisia Europeană le cere autorităților dela Moscova explicații privind embargoul pe care l-a anunțat.

Decizia Rusiei de a suspenda temporar importurile de legume crudedin UE

În afară de cele 1.534 de infectări cu tulpina periculoasă de E.coli semnalate în Germania, alte opt state europene au depistatprezența acesteia pe teritoriile lor. Mai mulți cetățeni dinAustria, Danemarca, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveția șiMarea Britanie sunt suspectați că ar fi contractat bacteria E.coli,în urma unor vizite în Germania, considerată epicentrulepidemiei.

CLICK pentru aMĂRI


INFOGRAFIC: OanaPavelescu

O persoană a murit în Suedia, unde au fost semnalate alte 41 deposibile infectări.

Află mai multe despre suedeza care s-a îmbolnăvit înGermania

Între timp, autoritățile germane avertizează că epidemia va figreu de oprit, deoarece nu se știe dacă sursa infecției este încontinuare activă, informează BBC.

Comisia Europeană a anunțat miercuri seara că a anulatavertizarea lansată împotriva castraveților bio spanioli,suspectați că au provocat o contaminare potențial mortală cubacteria E.coli.

Citește mai multe despre decizia luată de CE

Autoritățile spaniole s-au arătat extrem de deranjate deacuzațiile lansate de la Hamburg, unde s-a crezut că un camion delegume venit din Spania ar fi fost sursa contaminării.

Agricultorii din Spania estimează pierderi de peste 200 demilioane de euro pe săptămână, în cazul în care cele 150.000 detone de legume exportate în Europa ar rămâne nevândute.

Citește în continuare despre procesul pe care Spania l-ar puteaintenta împotriva autorităților din domeniul sănătății dinHamburg

Autoritățile susțin că România este în afara oricărui pericol,deoarece țara noastră nu importă castraveți din Spania. „Cucastraveții chiar că nu avem nicio problemă. România exportăcastraveți, noi îi spunem castravetele lung, din sere. Româniaexportă zilnic 160-180 de tone de castraveți lungi și 400-500 detone de castraveți cornișon. Nu am importat nici astă-iarnăcastraveți”, a dat asigurări secretarul de stat din MinisterulAgriculturii, Adrian Rădulescu.

Declarațiile autorităților române în legătură cu bacteriaucigașă

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Ruby a scos-o din sărite pe bunica ei. Cum a reacționat femeia: „M-ai zăpăcit”
Inchide