Panică în UE: teroriștii pot lovi oricând la Londra, Paris și Berlin

Redactor:
Bogdan Munteanu
Panică în UE: teroriștii pot lovi oricând la Londra, Paris și Berlin
Turnul Londrei, Turnul Eiffel și Catedrala Notre Dame din Paris, Turnul TV din Alexanderplatz și Hotelul Adlon de lângă Poarta Brandenburg de la Berlin sunt „țintele" unor echipe de teroriști care pot ataca din clipă în clipă.

Turnul Londrei, Turnul Eiffel și Catedrala Notre Dame din Paris,Turnul TV din Alexanderplatz și Hotelul Adlon de lângă PoartaBrandenburg de la Berlin sunt „țintele” unor echipe de terorișticare pot ataca din clipă în clipă. Avertismentul, care circulă dela mijlocul săptămânii trecute în UE, a fost reluat, duminică, înSUA, unde autoritățile le-au cerut „atenție sporită” turiștiloramericani.

Alerta teroristă din Regatul Unit (UK) este menținută la nivelul”sever”, ceea ce se poate traduce printr-un atentat „foarteprobabil”. La Paris, Turnul Eiffel a fost evacuat de două ori înultimele două săptămâni, iar la Berlin – săptămânalul Der Spiegelanunța în avans că, în ediția de astăzi, va face dezvăluiri desprecum au fost programate și finanțate aceste atentate iminente.

Principalul organizator ar fi șeicul Yunis al-Mauretani, celcotat a fi „numărul trei” în ierarhia Al-Qaida. El ar fi primitbani direct de la Osama bin Laden și ar fi dezvăluit planurile deatacuri simultane în cele trei capitale vest-europene unui islamistafgan cu cetățenie germană, deținut în Afganistan. Cel arestat esteAhmed Sidiqi (36 de ani), care le-a nominalizat orașele-țintăanchetatorilor americani de la baza Bagram (la nord de Kabul).

Potrivit ABC News, teroriști și-au ales obiectivele, le-ausupravegheat, au conceput planul de atac în cazul fiecăruia, aupregătite armele necesare, plus acordul final de a își inițiaacțiunile, venit din partea lui bin Laden.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) al SUA a decis sănu schimbe nivelul de alertă pe teritoriul american, darinformațiile culese la Bagram au ajuns rapid la serviciile secretedin principalele state vizate, care au coroborat și alte surseprivind iminența unor atacuri. Ținte „secundare” ale teroriștilorsunt Belgia și Italia, dar și în Suedia – care nu este membră NATO,dar are 500 de militari în Afganistan – a ridicat nivelul de alertăteroristă.

Interceptările comunicațiilor
au fost vitale

Averismentul americanilor a fost luat cel mai în serios laLondra, unde centrul de spionaj electronic GCHQ a interceptat maimulte convirbiri telefonice și e-mailuri la granițaafgano-pakistaneză. Suspecții de terorism schimbau informații cuprivire la procurarea de arme și materiale explozibile și despregăsirea unor refugii după atentate. „Modelul” de atac avut învedere este cel al atentatelor din metropola indiană Mumbai, dinnoiembrie 2008. Atunci, atacuri succesive de-a lungul a trei zileau lăsat în urmă 174 de morți, dar evenimentele respective arrămâne o „repetiție” față de atentatele iminente acum.

Prințul Harry – principală „țintă”

Celula teroristă formată din musulmani cu cetățenie germană(opt) și britanică (doi) l-ar avea drept „țintă” pe Prințul Harry,al treilea în ordinea de succesiune la tronul britanic. Prințul de26 de ani a fost ales și pentru că a fost mobilizat pe frontul dinAfganistan, dar și pentru că se „expune” din pricina ieșirilor deseprin cluburi. Agenții de securitate l-au rugat să-și răreascăieșirile nocturne în următoarea perioadă.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Cum faci acasă cea mai gustoasă prăjitură cu cireșe și bezea. Ingredientul care nu trebuie...
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide