Papa a binecuvântat rețelele sociale, dar a dat și avertizări privind pericolele din lumea digitală

Redactor:
Ioana Erdei
Papa a binecuvântat rețelele sociale, dar a dat și avertizări privind pericolele din lumea digitală
Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat rețelele de socializare, Facebook, Twitter și YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicării, care se celebrează luni, și a făcut apel la respect în exprimarea online, informează Reuters.

Papa Benedict al XVI-lea a binecuvântat rețelele de socializare,Facebook, Twitter și YouTube, cu ocazia Zilei Mondiale aComunicării, care se celebrează luni, și a făcut apel la respect înexprimarea online, informează Reuters.

Papa, care nu are un cont pe Facebook, și-a exprimat păreriledespre lumea digitală într-un mesaj special numit „Adevărul,proclamarea și autenticitatea vieții în epoca digitală”.

În mesajul său adresat catolicilor cu ocazia Zilei Comunicării,papa le-a recomandat internauților să fie respectuoși,responsabili, onești și discreți. De asemenea, suveranul pontifle-a făcut o recomandare bloggerilor care vor să răspândeascămesajul Evangheliei pe internet, subliniind că scopul lor nutrebuie să fie obținerea unui număr mare de accesări.

„Trebuie să fim conștienți că adevărul pe care vrem să îlîmpărtășim nu își găsește valoarea în popularitatea sa, ci înatenție. Diseminarea mesajelor Evangheliei cere o comunicare ceeste în același timp respectuoasă și sensibilă”, a precizatsuveranul pontif în mesajul său.

Totuși, în mesajul său, papa a reiterat unele din temele salepredilecte din ultimii ani, printre care avantajele și pericoleleepocii digitale. El a subliniat că rețelele de socializare sunt unmod minunat de a construi relații și comunități, dar a avertizat cărelațiile de prietenie de pe internet nu trebuie să le înlocuiascăpe cele reale și oamenii trebuie să își construiască profiluriautentice pe aceste platforme.

Suveranul pontif este cunoscut pentru faptul că își scrie demână majoritatea discursurilor, pe care colaboratorii săi lepublică ulterior online. În 2009 a fost lansat un site alVaticanului, numit www.pope2you.net. Site-ul ofereautilizatorilor diferite aplicații digitale, printre care una numită”Papa se întâlnește cu tine pe Facebook”, dar și alte aplicațiirealizate pentru internauții care doresc să primească mesajelepapei pe iPhone sau iPod. (Mediafax)

×
Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Ziua Marinei Române | Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide