Pârjolul din Rusia, de neoprit

Redactor:
Bogdan Munteanu
Pârjolul din Rusia, de neoprit
Doi militari ruși, ambii uciși de prăbușirea câte unui copac în flăcări, sunt ultimii eroi din lupta cu flăcările în Rusia, care lasă în urmă, zi de zi, sute de alte decese provocate de fumul înecăcios și de temperaturile ridicate.

Doi militari ruși, ambii uciși de prăbușirea câte unui copac înflăcări, sunt ultimii eroi din lupta cu flăcările în Rusia, carelasă în urmă, zi de zi, sute de alte decese provocate de fumulînecăcios și de temperaturile ridicate. În ciuda echipelorspecializate în stingerea incendiilor care sosesc din toată lumea,autoritățile de la Moscova sunt departe de a învinge naturadezlănțuită.

Riscul unui dezastru nuclear nu a fost îndepărtat, căciflăcările continuă să se apropie de uzina de procesare a deșeurilorMaiak, de baza militară de la Snejnik (ambele din zona munțilorUrali) și de centrul de cercetare nucleară de la Sarov -aflat lanumai 500 km distanță de Moscova. Cel puțin 800 de persoane luptăcu flăcările la Sarov și câte 500 în zona celorlalte obiectivenucleare.

Evacuarea tuturor materialelor radioactive de la Sarov a fostanunțată încă de la 4 august, dar nu se cunoaște care este situațiala celelalte două centre. Într-un al patrulea loc sensibil (uzinade armament de la Kolomna, la 113 km sud-est de Moscova) s-aanunțat întreruperea testelor cu rachete balistice Iskander, totdin cauza incendiilor de pădure. La 29 iulie, Moscova a recunoscutdistrugerea din cauza flăcărilor a două baze militare apropiate deCapitală.

Pagubele militare sunt „secrete”, dar totalul pierderiloreconomice provocate de caniculă și incendii a fost estimat la celpuțin 1% din PIB (15 miliarde USD). În ceea ce privește pierderilede vieți omenești, acestea nu pot fi calculate, pe fondulrelatărilor că autoritățile ascund numărul real al deceselor.

Pe lângă sutele de victime din cauza căldurii de peste 34-35grade Celsius, care continuă de mai multe săptămâni, o nouăamenințare pentru sănătatea rușilor a fost constatată – riscul deepidemii. Zilele deosebit de calde și fumul au redus calitateasurselor de apă potabilă în 52 din cele 83 de entități aleFederației Ruse, astfel că șeful serviciilor sanitare, GhenadiOșnicenko, se teme de epidemii de holeră, după înmulțirea cazurilorde enterocolită acută.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Anda Adam și soțul ei au divorțat fără ca nimeni să știe?! Aceste detalii i-au...
Inchide