Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO)

Redactor:
Marius Olaru
Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO)
Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO) / Sursa FOTO: flickr.com

Pericolul criminalității cibernetice este tot mai mare, iar omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată! O spune răspicat chiar președintele Fed (Banca centrală americană), Jerome Powell, care se declară îngrijorat de riscul unui atac cibernetic pe scară largă. Dar, dacă se întâmplă asta, vor fi guvernele pregătite să facă față? Și cum poate fi depășit momentul? Răspunsul l-a dat tot șeful Fed, într-un interviu acordat canalului CBS News.

Invitat în emisiunea 60 Minutes, Jerome Powell a prezentat scenarii apocaliptice pentru lumea finanțelor. El a vorbit despre blocarea întregului sistem de plăți! „Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face şi lucruri de genul acesta”, a detaliat președintele Băncii centrale americane.

Criminalitatea cibernetică pavează calea către trecerea la criptomonede

În opinia cunoscutului bancher din SUA, riscurile unei crize asemănătoare celei din 2008 „sunt foarte, foarte mici”. Acum 13 ani, guvernele lumii au fost nevoite să intervină pentru a salva de la faliment marile bănci. Azi, nu mai e cazul. Dar nu fiindcă este sistemul infailibil, nicidecum! Altele sunt pericolele și sunt mult mai mari!

„Lumea se schimbă. Lumea evoluează. La fel şi riscurile. Aş spune că riscul pe care îl supraveghem cel mai mult este riscul cibernetic”, a afirmat șeful Fed. El a adăugat că aceasta este o preocupare împărtăşită de numeroase guverne și de marile companii private din domeniul financiar-bancar. Iată de ce, în momentul de față, toţi jucătorii din piață investesc cel mai mult împotriva acestui risc, reprezentat de criminalitatea cibernetică.

Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi, pur și simplu! Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face. Și alte lucruri de genul acesta. Prin urmare, cheltuim mult timp, energie şi bani pentru a ne proteja de aşa ceva – Jerome Powell, președintele Fed

Apare dolarul digital? Ce spune șeful Fed

Pornind de la riscul unui blocaj nemaiîntâlnit, Jerome Powell a fost întrebat ce este de făcut. Și, inevitabil, discuția a curs spre segmentul criptomonedelor.  Cât de plauzibilă este varianta apariției unui dolar digital? Să nu uităm că, în luna martie, China a devenit prima mare putere economică mondială ce introduce criptomoneda în tranzacțiile oficiale (a apărut yuanul digital), a spus Jerome Powell.

Președintele Băncii centrale americane a dezvăluit că, în prezent, instituția pe care o conduce evaluează posibilitatea apariției dolarului digital. „Credem că este de datoria noastră să înţelegem. Cum ar funcţiona dolarul digital? Care ar fi caracteristicile sale?”. În acest sens, Powell a indicat că Fed este pe cale să dezvolte un software care va concepe aspectul unui dolar digital. Însă, decizia finală de a face publică criptomoneda SUA nu va fi luată până când impactul ei nu va fi pe deplin înţeles.

Dolarul este moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important! Nu avem nevoie să fim primii care fac așa ceva. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face – Jerome Powell, președintele Fed

În octombrie, Fed anunțase că Statele Unite au în vedere emiterea propriei criptomonede. Totuși, bancherii Fed avertizaseră atunci că evaluarea completă a beneficiilor şi riscurilor va fi de durată.

Și Trezoreria SUA vrea un dolar digital

În America, aproape toată lumea vrea o monedă digitală. Toată lumea care contează, să fim bine înțeleși! Recent, într-un interviu acordat New York Times (în 22 februarie), și secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a vorbit despre asta. Yellen este de părere că apariția unui dolar digital ar putea aduce beneficii uriașe economiei SUA. De aceea, șefa Trezoreriei americane le-a solicitat băncilor centrale să evalueze corect problemele asociate, în special cele referitoare la protecţia consumatorilor și a datelor personale.

Altfel, în încheierea interviului pentru CBS, bancherul Jerome Powell a estimat că economia SUA se află acum „într-un punct de inflexiune” – creşterea şi ocuparea forţei de muncă se vor accelera în următoarele luni. Dar, a insistat el, pandemia Covid-19 continuă să prezinte un risc major.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Un nou CUPLU BOMBA?! Pepe, ADEVĂRUL despre relaţia cu cântăreaţa Raluka: „O plac, mă place,...
Cristi Borcea o tratează pe Valentina Pelinel ca pe o regină! Ce gest a făcut...
Se DAU BANI pentru românii care au centrală în locuinţă! Sumele sunt destul de mari
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
„Ciuperca neagră”, care desfigurează pacienții Covid din India, confirmată și în Rusia. Avertismentul specialiștilor
Alex Piţurcă a marcat la Elena din Chişinău în faţa tuturor. Imagini explozive
„Îngerul Morții” de la Auschwitz care prefera gemenele. DOCTORUL a făcut cele mai ȘOCANTE experimente...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Dacia senzațională care se va lansa la Mioveni: vine mai repede decât crezi și schimbă...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Celebrul cântăreț A MURIT! Șoc în showbiz
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide