Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO)

Redactor:
Marius Olaru
Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO)
Pericolul criminalității cibernetice și mega-criza financiară care va lovi lumea. Șeful Fed vorbește despre moneda viitorului, „dolarul digital” (VIDEO) / Sursa FOTO: flickr.com

Pericolul criminalității cibernetice este tot mai mare, iar omenirea trebuie să se pregătească pentru o mega-criză financiară cum n-a mai cunoscut vreodată! O spune răspicat chiar președintele Fed (Banca centrală americană), Jerome Powell, care se declară îngrijorat de riscul unui atac cibernetic pe scară largă. Dar, dacă se întâmplă asta, vor fi guvernele pregătite să facă față? Și cum poate fi depășit momentul? Răspunsul l-a dat tot șeful Fed, într-un interviu acordat canalului CBS News.

Invitat în emisiunea 60 Minutes, Jerome Powell a prezentat scenarii apocaliptice pentru lumea finanțelor. El a vorbit despre blocarea întregului sistem de plăți! „Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face şi lucruri de genul acesta”, a detaliat președintele Băncii centrale americane.

Criminalitatea cibernetică pavează calea către trecerea la criptomonede

În opinia cunoscutului bancher din SUA, riscurile unei crize asemănătoare celei din 2008 „sunt foarte, foarte mici”. Acum 13 ani, guvernele lumii au fost nevoite să intervină pentru a salva de la faliment marile bănci. Azi, nu mai e cazul. Dar nu fiindcă este sistemul infailibil, nicidecum! Altele sunt pericolele și sunt mult mai mari!

„Lumea se schimbă. Lumea evoluează. La fel şi riscurile. Aş spune că riscul pe care îl supraveghem cel mai mult este riscul cibernetic”, a afirmat șeful Fed. El a adăugat că aceasta este o preocupare împărtăşită de numeroase guverne și de marile companii private din domeniul financiar-bancar. Iată de ce, în momentul de față, toţi jucătorii din piață investesc cel mai mult împotriva acestui risc, reprezentat de criminalitatea cibernetică.

Există scenarii în care sistemul de plăţi nu poate funcţiona. Nu se pot face plăţi, pur și simplu! Există scenarii în care o mare instituţie financiară îşi pierde capacitatea de a urmări plăţile pe care le face. Și alte lucruri de genul acesta. Prin urmare, cheltuim mult timp, energie şi bani pentru a ne proteja de aşa ceva – Jerome Powell, președintele Fed

Apare dolarul digital? Ce spune șeful Fed

Pornind de la riscul unui blocaj nemaiîntâlnit, Jerome Powell a fost întrebat ce este de făcut. Și, inevitabil, discuția a curs spre segmentul criptomonedelor.  Cât de plauzibilă este varianta apariției unui dolar digital? Să nu uităm că, în luna martie, China a devenit prima mare putere economică mondială ce introduce criptomoneda în tranzacțiile oficiale (a apărut yuanul digital), a spus Jerome Powell.

Președintele Băncii centrale americane a dezvăluit că, în prezent, instituția pe care o conduce evaluează posibilitatea apariției dolarului digital. „Credem că este de datoria noastră să înţelegem. Cum ar funcţiona dolarul digital? Care ar fi caracteristicile sale?”. În acest sens, Powell a indicat că Fed este pe cale să dezvolte un software care va concepe aspectul unui dolar digital. Însă, decizia finală de a face publică criptomoneda SUA nu va fi luată până când impactul ei nu va fi pe deplin înţeles.

Dolarul este moneda de rezervă a lumii. Dolarul este atât de important! Nu avem nevoie să fim primii care fac așa ceva. Vrem să facem lucrurile bine. Şi asta vom face – Jerome Powell, președintele Fed

În octombrie, Fed anunțase că Statele Unite au în vedere emiterea propriei criptomonede. Totuși, bancherii Fed avertizaseră atunci că evaluarea completă a beneficiilor şi riscurilor va fi de durată.

Și Trezoreria SUA vrea un dolar digital

În America, aproape toată lumea vrea o monedă digitală. Toată lumea care contează, să fim bine înțeleși! Recent, într-un interviu acordat New York Times (în 22 februarie), și secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a vorbit despre asta. Yellen este de părere că apariția unui dolar digital ar putea aduce beneficii uriașe economiei SUA. De aceea, șefa Trezoreriei americane le-a solicitat băncilor centrale să evalueze corect problemele asociate, în special cele referitoare la protecţia consumatorilor și a datelor personale.

Altfel, în încheierea interviului pentru CBS, bancherul Jerome Powell a estimat că economia SUA se află acum „într-un punct de inflexiune” – creşterea şi ocuparea forţei de muncă se vor accelera în următoarele luni. Dar, a insistat el, pandemia Covid-19 continuă să prezinte un risc major.

O nouă reacţie din partea prinţului Liechtenstein despre împuşcarea ursului Arthur. Declaraţie incredibilă ”Este o...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Imagini fierbinți cu Antonia din Maldive! A făcut ravagii într-un costum de baie
Adevărul despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi. Afaceristul RUPE TĂCEREA: „A inceput nevasta-mea…”
Faza zilei la Madrid! Simona Halep și-a lăsat iubitul singur, iar o fană a pus...
Motivele pentru care tatăl Andreei Bălan o rupe cu bătaia în adolescență. Artista și-a povestit...
NEWS ALERT Anunţ oficial. Data de la care masca nu mai este obligatorie pe plajă
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Răzbunarea românilor după uciderea ursului Arthur: Ratingul castelului Riegersburg a scăzut pe Google Maps
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Secretul prin care Adrian Mutu a ajuns în fotbalul mare. Fost coleg: 'Ne uitam la...
Horoscopul celor mai pofticioase zodii. Cine mănâncă mult și cine preferă rafinamentul
Această tânără atractivă era pe stradă și a întâlnit un străin. Este uluitor ce a...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide