Peste 15.000 de cehi s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ

Redactor:
Laura Holban
Peste 15.000 de cehi s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ
În timp ce mai bine de jumătate din populația de 10.5 milioane de cetățeni cehi au refuzat să își declare apartenența la o religie, mai mult de 15.000 de oameni s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ efectuat în Cehia.

În timp ce mai bine de jumătate din populația de 10.5 milioane de cetățeni cehi a refuzat să își declare apartenența la o religie, mai mult de 15.000 de oameni s-au declarat cavaleri Jedi la ultimul recensământ efectuat în Cehia.

Între statisticile adunate la recensământul organizat în luna martie a acestui an se numără și puțin peste un milion de persoane care s-au declarat catolici și 707.649 de persoane care, deși cred în Dumnezeu, au spus că nu aparțin niciunei religii, scrie Sbs.com.au.

„Multe persoane au aderat la valorile morale ale cavalerilor Jedi din saga Star Wars”, a declarat un purtător de cuvânt de-al Oficiului de Statistici din Cehia. Susținători ai acestei credințe s-au declarat și în alte țări, precum Noua Zeelandă, Australia, Canada și Marea Britanie.

„Cinsprezece mii de aderenți, cât populația unui orășel mic, nu este un fenomen social care poate fi neglijiat”, a explicat Stanislav Drapal, șef al biroului de statistici. Doar în capitală s-au declarat 3.977 de astfel de credincioși în cultura Jedi, credincioși care reprezintă 0.31% din populația Pragăi.

Cavalerii Jedi sunt un ordin al apărătorilor păcii din seria Star Wars ai cărei membri sunt cunoscuți pentru puterile mentale cu ajutorul cărora folosesc „Forța” pentru a mișca și controla alte obiecte. Ordinul acestor cavaleri i-a molipsit pe mulți dintre fanii filmului, un număr mare dintre aceștia alegând să-și trăiască viața după filosofia de viață Jedi, credință care se află la granița dintre mai multe religii.

Inchide