Povestea soției care a fost SCUT UMAN pentru TERORISTUL NUMĂRUL 1. „Când americanii au bombarbat Afganistanul, NE-AM MUTAT DOUĂ LUNI ÎNTR-O PEȘTERĂ”.

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:42

Să fii împușcată și să te muți într-o peșteră sunt, cusiguranță, cele mai mari sacrificii pe care o femeie le poate facepentru soțul său, scrie Daily Mail. Pentru Amal Ahmed Abdul Fatah, a cincea și ultimanevastă a lui Osama bin Laden, aceste lucruri făceau parte dinviața alături de cel mai căutat terorist din lume.

Femeia a fost împușcată în picior, duminică noapte, când trupeleamericane au năvălit peste casa din Abbottabad unde aceasta locuiaalături de bin Laden. Autoritățile pakistaneze le-au luat încustodie pe Amal (24 de ani) și Safiyah, fata cea mică a lui binLaden, și speră să obțină cât mai multe detalii din viața celui maimare dușman al Americii.

Deocamdată, mama și fiica se recuperează într-un spital dinlocalitatea Rawalpindi, dar e de așteptat ca autoritățile săînceapă să o tragă de limbă pe Amal. Femeia le-a spus deja că ea șiOsama locuiau de cinci ani în camera unde au fost găsiți depușcașii marini. De asemenea, poliția pakistaneză a sechestrat altedouă soții ale teroristului, de la care vor „informațiivaloroase”.

Amal era „timidă șiblândă”

Până una-alta, revista Time a descoperit un interviu acordat deAmal unei reviste din Arabia Saudită, în 2002. Femeia spunea atuncică, după atacurile din 11 septembrie, a plecat din Pakistan înYemen, cu ajutorul ofițerilor pakistanezi. Ea a explicat, deasemenea, ce înseamnă să fii soția unui terorist.

„Când americanii au început să bombardeze Afganistanul, ne-ammutat într-o zonă muntoasă, cu unii dintre copii, și am trăit douăluni într-o peșteră, până când unul dintre fiii lui a venit și ne-aluat. Nu știam că mergem în Pakistan până nu ne-au dat pe mânaguvernului de acolo”, spune Amal. Time scrie că unele dintre acestedeclarații au fost susținute și de o altă femeie, care îl cunoșteapersonal pe bin Laden și care avea rude în al-Qaida.

După ce a fost predată autorităților pakistaneze, lui Amal i s-apermis să plece acasă, în Sanaa (Yemen), alături de fiica ei. Nueste clar cum a reușit să se întâlnească, apoi, cu bin Laden. Defapt, acest lucru ridică suspiciuni cu privire la „atenția” pe careCIA i-a acordat-o femeii. Poate că, dacă ar fi fost mai vigilenți,americanii ar fi putut să-l prindă mult mai repede pe bin Laden,scrie Daily Mail. De altfel, în interviul menționat mai sus, Amal afost întrebată dacă își va mai vedea vreodată soțul. „Să vedem cese întâmplă”, a răspuns ea.

Chiar dacă a sărit în fața lui bin Laden în timpul atacului delunea trecută, cunoștințele spun că Amal era „timidă și blândă”,când s-a mutat alături de terorist și de celelalte patru soții alelui, în Kandahar (Afganistan), în anul 2000. „Era nouă și parcălocul ei nu era acolo. Celelalte soții ale Șeicului (n.r. binLaden) erau mult mai în vârstă, la fel și mulți dintre fiii săi”,spune prietena lui Amal.

Aceasta spune că prima soție a lui bin Laden era dezamăgită căs-a măritat cu fiul unui milionar (tatăl lui bin Laden fiindîntemeietorul unui adevărat imperiu financiar), care prefera sălocuiască într-o cabană sărăcăcioasă și nu într-o vilă luxoasă.Vrând să-i dea o lecție, bin Laden și-a rugat un om de încrederesă-i găsească o soție „religioasă, generoasă, educată, tăcută,calmă, tânără și care să nu fie geloasă pe celelalte neveste”.

Conform revistei Time, familia lui Amal s-a declarat onorată căfiica lor urma să se mărite cu bin Laden, deși știau deja că acestase află în fruntea listei celor mai căutați teroriști din lume. Separe că Osama i-a oferit fetei bijuterii și haine de 5.000 dedolari, înainte să se mute cu el în Afganistan.

„Le punem întrebăricărora le schimbăm ordinea la trei-patru zile. E greu săminți”

Acum, că Amal și celelalte două neveste sunt în custodiapakistanezilor, este greu de crezut că vor fi date pe mânaamericanilor. Autoritățile de acolo le interoghează fără violență.”Le dăm un chestionar cu 20 de întrebări. La fiecare trei-patruzile, schimbăm ordinea întrebărilor. Trebuie să ai o memoriefoarte-foarte bună dacă vrei să minți. Acesta este singurul mod încare poți afla ceva. Nimeni nu îți va spune din prima zi”, spuneAsad Munir, un comandat din cadrul serviciilor secretepakistaneze.

Informațiile pe care pakistanezii speră să le obțină de la soțiiar putea arăta cum își petrecea bin Laden timpul și cum a reușit săscape neprins pentru atâția ani, chiar dacă trăia într-o casăuriașă, situată foarte aproape de o academie militară. De asemenea,declarațiile ar putea lămuri și anumite aspecte din timpulraidului, pe care americanii nu le-au dat publicității.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Alimentul-minune care repară ficatul bolnav. Ce să mănânci pentru un ficat sănătos
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Trecerea de la cutie manuală la cutie automată. Avantaje și dezavantaje
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
EI au câștigat Asia Express! S-a aflat înainte de finală: „A ieșit o întreagă...”
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
COVID-19: INCIDENȚA pe JUDEȚ a ajuns 1,86!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Carantină obligatorie timp de 14 zile. Măsura ȘOC anunțată de Alexandru Rafila
Bombă totală despre certificatul verde! Este răsturnare totală de situație
Oana Roman, scandal în plină stradă. Vacanța mult așteptată s-a transfomrat în iad. „Atât îi...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...