Prințesa Diana, asasinată pentru că plănuia să facă dezvăluiri privind comerțul cu armament

Redactor:
Gândul
Prințesa Diana a fost asasinată în 1997 pentru că plănuia să facă dezvăluiri cu privire la rolul Marii Britanii în comerțul cu arme, a declarat luni, avocatul Michael Mansfield, citat de cotidianul britanic Daily Express în ediția electronică.
Prințesa Diana a fost asasinată în 1997 pentru că plănuia să facă dezvăluiri cu privire la rolul Marii Britanii în comerțul cu arme, a declarat luni, avocatul Michael Mansfield, citat de cotidianul britanic Daily Express în ediția electronică.

Prințesa Diana a fost asasinată în 1997 pentru că plănuia săfacă dezvăluiri cu privire la rolul Marii Britanii în comerțul cuarme, a declarat luni, avocatul Michael Mansfield, citat decotidianul britanic Daily Express în ediția electronică, potrivitMediafax.

Mansfield a declarat că prințesa intenționa să publice un jurnal”exploziv” pentru a demasca persoanele cele mai implicate înproducția britanică de mine antipersonal. „Toată lumea îșiamintește că a făcut campanie împotriva minelor antipersonal. Eucred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola și urma să meargăîn Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricatede britanici. Ea susținea că avea un jurnal exploziv, prin careurma să expună persoanele cele mai implicate în piața britanică dearmament”, a declarat avocatul.

Prințesa de Wales a produs nemulțumiri unor miniștri în momentulcând a făcut apel la o interzicere la nivel internațional a minelorantipersonal, înaintea morții sale, în 1997. Ea a făcut acestedeclarații într-o vizită foarte mediatizată, în Angola, unde s-aîntâlnit cu câteva dintre zecile de mii de victime inocente aleminelor. Ministrul consevator al Apărării din acea vreme, EarlHowe, a afirmat că era neinformată în legătură cu acestsubiect.

Campania prințesei împotriva minelor antipersonal și planul de adezvălui secrete despre comerțul cu armament, în opinia avocatului,”nu au fost fără legătură” cu accidentul de mașină în care prințesaDiana și iubitul ei , Dodi al-Fayed, au murit, la Paris, la 31august 1997. „Un martor care o cunoștea bine” a spus că prințesaavea un „jurnal de dezvăluiri”, iar o cutie de documente, carelipsea, ar putea conține informații „cruciale”, a declaratavocatul.

El l-a reprezentat pe tatăl lui Dodi al-Fayed, Mohamed al-Fayed,în cadrul unei investigații asupra morții cuplului. El a declaratcă a crezut că moartea prințesei era suspectă, imediat după cevestea acesteia a fost anunțată de presa din întreaga lume. Deatunci, „am rămas cu impresia că nu a fost un accident”, a adăugatel.

Inchide