Promoție la sterilizări în India. Cei care se operează pentru a nu mai face copii pot câștiga la tombolă o mașină Tata Nano sau un blender

Redactor:
Raluca Ion
Promoție la sterilizări în India. Cei care se operează pentru a nu mai face copii pot câștiga la tombolă o mașină Tata Nano sau un blender
ONU estimează că în 2050 populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei, ajungând la 1,5 miliarde de locuitori.

Părinți a doi copii, Devinder și Rehka Kumar și-au dat seama că nu mai au bani să crească alții și s-au hotărât să apeleze la sterilizare. Le-a făcut decizia mai ușoară și faptul că, după procedură, aveau să primească 17 euro și șansa de a câștiga o mașină Tata Nano, nou-nouță.

Așa că tânăra în vârstă de 24 de ani s-a dus în orașul indian Rajasthan, la o clinică unde se fac sterilizări gratuite, și s-a așezat la coadă alături de zece femei și de un bărbat, scrie The Independent. „Nu vreau mai mulți copii, ar fi o povară să cresc alți copii”, a spus Rehka Kumar imediat ce a ieșit din operație. A recunoscut însă că este entuziasmată de posibilitatea de a primi un premiu la tombolă. „Dacă e să câștig ceva, sper că va fi mașina”, a spus femeia.

„Am dreptul să îmi fac operația și să încasez banii”

Întrebat de ce soția lui și nu el și-a făcut operație, Devinder a răspuns că se va întoarce la clinică și își va face o vasectomie. Când oficialii i-au explicat, râzând, că nu mai e cazul, bărbatul le-a replicat: „Am dreptul să îmi fac operația și să încasez banii”, mai scrie The Independent.

Un bărbat sterilizat primește 1.100 de rupii, echivalentul a 17 euro, în timp ce o femeie care renunță la posibilitatea de a avea copii încasează 600 de rupii. Intermediarii care găsesc o persoană dispusă să se sterilizeze primesc și ei 200 de rupii. Pe holurile clinicii din Rajasthani femeile stau, după intervenția chirurgicală, întinse pe pături la ușa sălii de operații. Rudele și prietenii alungă cu eșarfe muștele care se așază pe ele. Pe măsură ce își revine din anestezie, una dintre femeie, mamă a cinci copii, povestește: „Când i-am născut nu îmi făceam griji că nu o să am cu ce să-i hrănesc. Dar acum cresc toate prețurile, la legume, la zahăr, la chirie”, se vaită ea.

Sterilizări forțate în anii ’70

Populația Indiei este uriașă și în continuă creștere. ONU estimează că în 2050 populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei, ajungând la 1,5 miliarde de locuitori. Autoritățile din Rajasthan desfășoară de mult timp un program prin care femeile și bărbații sunt informați asupra beneficiilor planningului familial și li se spune că procedurile de sterilizare sunt gratuite. Însă în anotimpul musonic, care durează din iulie până în septembrie, oficialii au observat că numărul celor care apelează la soluția extremă de contracepție scade drastic, din cauza faptului că oamenii se tem vremea umedă crește riscul de infecții.

Așa că s-au gândit să-i stimuleze pe bărbați și femei printr-o tombolă, care pune la bătaie blendere, motociclete și o mașină Tata Nano. „Anul trecut, în jur de 10.000 de oameni au făcut această operație, dar targetul era de 16.000. Anul acesta targetul este de 21.000, dar nu cred că o să îl atingem”, spune un oficial din cartierul Jhunjhunu din Rajasthan.

În ciuda faptului că procedura este una extremă, sterilizarea rămâne metoda principală de contracepție în zonele sărace din India. În anii ’70, a existat aici un program extrem de controversat, în timpul căruia un număr necunoscut de femei și bărbați au fost forțați să se sterilizeze.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea plutește în aer /...
Inchide