Relatările presei internaționale asupra protestului de la București

Agențiile France-Presse, Reuters, Bloomberg, Associated Press și DPA au alocat spații largi protestelor organizate la București față de măsurile de austeritate pe care intenționează să le aplice Cabinetul Emil Boc.
Agențiile France-Presse, Reuters, Bloomberg, Associated Press și DPA au alocat spații largi protestelor organizate la București față de măsurile de austeritate pe care intenționează să le aplice Cabinetul Emil Boc.

Agențiile France-Presse, Reuters, Bloomberg, Associated Press șiDPA au alocat spații largi protestelor organizate la București fațăde măsurile de austeritate pe care intenționează să le apliceCabinetul Emil Boc.

•France Presse:”Zeci de mii de români au protestat miercuri față de planul deausteritate care prevede reducerea pensiilor și salariilor dinsectorul public, în cadrul acordului cu FMI. Manifestanții, 50.000conform sindicatelor și 30.000 conform Jandarmeriei, cer demisiapremierului liberal-democrat Emil Boc, în caz contrar amenințând cudeclanșarea grevei generale pe 31 mai”.

•Reuters: „Unuldintre cele mai mari proteste de la căderea comunismului în 1989 aavut loc miercuri la București, pe fondul deciziei Guvernului dereducere a cheltuielilor, punând sub semnul întrebării capacitateaRomâniei de a respecta angajamentele cu FMI”. Titlul relatării:”Mii de români protestează față de măsurile de austeritate”.

„Analiștii apreciază că Guvernul ar putea ceda presiunii publiceși ar putea atenua măsurile de reducere a cheltuielilor înîncercarea a păstrare a popularității pentru majoritateaparlamentară fragilă, deși alegerile sunt programate abia lasfârșitul anului 2012”, adaugă Reuters, precizând că protestelereprezintă primul test pentru determinarea Guvernului de aplicare amăsurilor de austeritate.

•AssociatedPress: „Mii de români protestează față de scădereasalariilor”, relatează agenția, precizând că la manifestațieparticipă angajați din sectorul public, profesori, medici, mineri,dar și pensionari.

•Bloomberg:”Guvernul Emil Boc are disensiuni cu sindicatele și cu opoziția,care susțin că măsurile de austeritate vor provoca o criză socialăși politică și care propun noi negocieri cu FMI. (…) România, aldoilea cel mai sărac membru al Uniunii Europene, mizează pe unîmprumut de 20 de miliarde de euro acordat de FMI și UE pentrurelansarea economiei, afectată de cea mai gravă recesiune de dupăcăderea comunismului”.

•Agenția DPAnotează că zeci de mii de români au ieșit în stradă, la București,protestând pașnic față de planurile de reduceri bugetare.”Reducerile, stabilite de comun acord cu FMI, au fost o sursă denemulțumire în România, opoziția cerând demisia președinteluiTraian Băsescu și a administrației sale”, subliniază DPA.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide