RELAȚIE transatlantică între fostul secretar de stat american Colin Powell și o politiciană din România: ce conțineau e-mailurile personale dintre cei doi, sparte de un hacker

Redactor:
Valentin Vidu
Fotografiile trimise de eurodeputata din România oficialului american - Da, erau poze în bikini!

Fostul secretar de Stat american Colin Powell a fost nevoit să ofere clarificări despre relația sa cu Corina Crețu, după ce un hacker a postat un link spre o corespondență prin e-mail între cei doi pe pagina sa de Facebook, insistând că nu i-a fost necredincios soției sale, Alma, scrie presa.

Potrivit mai multor publicații, între care The Daily Mail, Huffington Post, New York Daily News și postului american de televiziune Fox News, fostul general a răspuns joi unor întrebări din partea site-ului The Smoking Gun.com, afirmând că nu și-a înșelat soția – cu care este căsătorit de aproximativ 50 de ani – cu Crețu, în prezent europarlamentar PSD, după ce e-mailuri „de natură foarte persoană” au fost făcute publice.

VEZI AICI CE FOTOGRAFII ÎI TRIMITEA CORINA CREȚU LUI COLIN POWELL

Powell, în vârstă de 76 de ani, a fost nevoit să ofere clarificări despre realația sa cu Crețu, în vârstă de 46 de ani, după ce un hacker cunoscut ca „Guccifer” a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondență prin e-mail între cei doi.

„Un trădător al patriei”, a scris hackerul pe wall-ul lui Powell pe Facebook, atașând un link spre un drive Google cu e-mailuri primite de Powell de la Crețu în perioada 2010-2011, pe contul său pe AOL.

 

În aceste e-mailuri, Crețu îl numește pe Powell, originar din Bronx, New York, „dragostea vieții mele” și sugerează că scrie despre o poveste de dragoste mai veche, potrivit TheSmokingGun.com.

„Te-am iubit prea mult, prea mulți ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vieții mele…”, i-a scris Crețu lui Powell pe 14 noiembrie 2011, potrivit publicației New York Daily News.

Potrivit publicației, Crețu i-a trimis și numeroase fotografii, inclusiv fotografii în care apare în bikini și într-o cadă, însă afecțiunea sa pentru generalul american pare că nu a fost niciodată împărtășită. „Nu am crezut că la (vârsta de) 43 (de ani) pot să plâng atât de mult pentru un bărbat, ca o adolescentă”, i-a scris ea în Ajunul Crăciunului, în 2010.

Crețu părea în continuare îndrăgostită în 2011. „Nu spune nimeni să mergem în pat. Vreau doar să te văd, nimic altceva”, i-a scris ea în acel an, potrivit New York Daily News.

Într-un răspuns la întrebări din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insistă, într-un comunicat, că nu i-a fost necredincios soției sale, Alma. „A fost o prietenie care a devenit foarte personală pe e-mail”, a spus Powell site-ului. „Îmi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adoră, de la reuniuni de familie, de la ședințe oficiale de lucru, de la căsătorie și niște poze în costum de baie… Niciodată nimic nepotrivit”, a subliniat el.

Powell a declarat că a cunoscut-o pe Crețu în urmă cu aproximativ zece ani, în timp ce era secretar de Stat al fostului președinte George W. Bush, iar ea era purtător de cuvânt al președintelui României Ion Iliescu. El subliniază că s-au întâlnit personal „o dată sau de două ori” în ultimii opt ani.

Crețu, membră a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasă în 2007 membră a Parlamentului European (PE). În prezent, ea este vicepreședintă a grupului Alianței Progresive a Socialiștilor și Democraților în PE. Ea s-a căsătorit de curând.

După ce a aflat că i-a fost piratat contrul AOL, Powell a informat-o pe Crețu și a sfătuit-o că ar fi „mai bine să ștergem toate (e-mailurile) dintre noi”, potrivit New York Daily News.

El a adăugat că, după ce a părăsit Departamentul de Stat în ianuarie 2005, a păstrat legătura cu Crețu prin e-mail și i-a „oferit frecvent sfatul în legătură cu planuri de a găsi un post la ONU sau alte organizații internaționale”, adaugă publicația.

Powell a mai declarat că e-mailurile „de natură foarte personală” cu Crețu au „încetat acum câțiva ani”. „Nu a existat nicio relație atunci și nu există niciuna acum”, a subliniat Powell, adăugând că a păstrat legătura cu ea și au continuat să fie „prieteni”. „Mă bucur că ea are o carieră de succes. Mă bucur că s-a căsătorit recent și este fericită”, a adăugat el.

„Guccifer”, a cărui identitate este necunoscută, pare că a spart contul AOL al lui Powell și a postat zece e-mailuri și fotografii pe care i le-a trimis Crețu.

Același hacker a revendicat în februarie piratarea unor conturi de e-mail aparținând unor membri ai familiei Bush, divulgând corespondență de natură personală.

 

Inchide