Replica lui Putin la amenințările Vestului: directori străini, deportați pentru o țigară

Redactor:
Raluca Ion
Replica lui Putin la amenințările Vestului: directori străini, deportați pentru o țigară
Rusia expulezează directori de companii străine pentru amenzi de viteză sau de parcare.

Ofensele pentru care oficiali ai companiilor străine din Rusia au fost trimiși acasă pot cuprinde amenzi pentru parcare, fumatul în spații interzise sau traversarea prin locuri nepermise, relatează Bloomberg.

„Unele persoane au fost oprite la graniță pentru că aveau două amenzi pentru viteză și li s-a spus că viza nu mai este valabilă”, spune Alexis Rodzianko, președintele Camerei Americane de Comerț din Moscova.

Până să înceapă criza din Ucraina, au existat discuții între autoritățile ruse și companiile străine, pentru a rezolva această situație, însă o dată cu criza discuțiile au înghețat.

În același timp, parlamentarii ruși pregătesc o lege care să permită Rusiei să pună sechestru pe bunurile companiilor străine, în cazul unor sancțiuni.

Unul dintre oamenii prinși în această strategie a autorităților rusești a fost și un director al Deloitte&Touche LLP, Quentin O”Toole. Neo-zeelandezul s-a trezit oprit la graniță, pe aeroportul din Moscova, închis într-o celulă și apoi trimis acasă, din cauza unor amenzi pentru viteză. Contravențiile le comisese soția sa, care i-a condus mașina. A durat o lună și jumătate pentru ca Deloitte să obțină o nouă viză pentru director.

Directorul lituanian al Teatrului Mayakovsky din Moscova a pățit la fel, din cauza a 5 amenzi în valoare de câte 8 dolari, toate plătite. Viza i-a fost revalidată abia după ce au intervenit șefii săi ruși, de la teatru.

Inchide