Reporter CNN: „O experiență absolut bizară. Ca un film prost”. Cum descrie complexul rezidențial al lui Gaddafi jurnalista CNN care a fost acolo în 2007

Redactor:
Laura Holban
Reporter CNN: „O experiență absolut bizară. Ca un film prost”. Cum descrie complexul rezidențial al lui Gaddafi jurnalista CNN care a fost acolo în 2007
Reportera CNN Frances Townsend a descris pentru CNN experiența sa din interiorul complexului rezidențial al lui Muammar Gaddafi.

Rachetele trimise de americani asupra Libiei au lovit duminicăzona marginală a orașului Tripoli, loc confirmat ulterior dreptsediul central și reședința oficială ale liderului libian, MuammarGaddafi. Reportera CNN Frances Townsend a descris pentruteleviziunea citată experiența sa din interiorul complexuluirezidențial al lui Gaddafi.

Sediul central din Bab el-Azizia este doar unul din celedouăsprezece pe care Gaddafi le are în toată lumea, însă americaniiconsideră că acesta este cel mai mare. Acest sediu al lui Gaddafieste cunoscut drept locul unde Gaddafi întâmpina delegațiilestrăine. Situat în sudul orașului Tripoli, complexul rezidențial seaflă aproape de clădiri ale guvernului și în vecinătatea uneiautostrăzi care duce direct la aeroport.

Reporterul CNN, Frances Fragos Townsend, a avut ocaziade a vizita sediul central al lui Gaddafi în 2007, încalitate de consultant șef pe probleme legate de terorism alpreședintelui George W. Bush.

Jurnalista CNN a enumerat multiplele puncte deverificare prin care a trecut pentru a ajunge la cortul în care oaștepta președintele Libiei. Pe drumul spre loculrespectiv, Townsend a văzut numeroase clădiri, printre care omoschee, clădiri de birouri și alte edificii înalte de două-treietaje. „Am trecut pe lângă mulțimi de soldați în uniformă, tancuri,oameni înarmați și diverse armamente”, a povestit aceasta. Lasfârșitul drumului, au oprit în fața unui monument, despre care aaflat ulterior că era ridicat în cinstea uneia dintre fiicele luiGaddafi. Aceasta ar fi murit în acea clădire acolo în urma unuiatac cu bombe din partea americanilor.

Următorul pas pentru Townsend a fost să aștepte vreme de câtevaore într-o clădire menită să îi rețină pe cei care sunt programațila întrevederi cu Gaddafi. Ziarista a fost preluată demilitari și condusă, printr-un câmp pustiu, până la cortul luiGaddafi. „Gărzi în uniformă înarmate așteptau la intrarea în cort.Cortul semăna cu cele ale beduinilor și era deschis pe o parte șitapetat pe celelalte cu textile. Înăuntru erau foarte multe covoareși canapele”, a descris jurnalista pentru CNN.

Întrevederea nu a fost ușoară, Townsend mărturisind că Gaddafi aintimidat-o prin faptul că știa multe lucruri despre originea ei.”E un mediu periculos. Insistă să își transmită mesajul căei știu tot ce trebuie știut despre tine. Oexperiență absolut bizară. Ca un film prost„, a încheiatfemeia.

Inchide