Corina Vârlan
23.04.2012
Internațional

Rețeaua teroristă Al-Qaida amenință Marea Britanie cu atentate dacă Abu Qatada va fi extrădat

Rețeaua teroristă Al-Qaida amenință că va comite atacuri teroriste în Marea Britanie dacă Londra îl va extrăda în Iordania pe militantul islamist Abu Qatada, avertizând că o astfel de decizie "ar deschide porțile iadului".

Rețeaua teroristă Al-Qaida amenință că va comite atacuri teroriste în Marea Britanie dacă Londra îl va extrăda în Iordania pe militantul islamist Abu Qatada, avertizând că o astfel de decizie „ar deschide porțile iadului”, informează Mediafax, citând AFP.

„Avertizăm Guvernul britanic să nu îl extrădeze în Iordania pe șeicul Abu Qatada”, se arată într-un comunicat semnat „Al-Qaida – Comandamentul central”.

FOTO: Mediafax Foto/AFP – Abu Qatada

„Dacă Guvernul britanic îl va extrăda pe Abu Qatada, se vor deschide porțile iadului pentru autoritățile și cetățenii britanici”, avertizează rețeaua teroristă în mesajul postat pe site-uri islamiste.

Al-Qaida îndeamnă Marea Britanie să acționeze „în mod rezonabil și cu înțelepciune, pentru a nu regreta consecințele unei astfel de decizii”.

Autoritățile britanice intenționează să îl extrădeze pe Abu Qatada, considerat într-o perioadă drept liderul spiritual al rețelei Al-Qaida în Europa. Iordanianul în vârstă de 51 de ani, deținut șase ani în Marea Britanie, a fost eliberat condiționat pe 13 februarie.

Inchide