REUTERS: Polițiștii din Grecia vor să emită MANDATE DE ARESTARE pentru oficialii UE și FMI

Redactor:
Corina Vârlan
BREAKING NEWS

În ciuda faptului că politicienii greci au reușit, joi, să ajungă la un acord cu privire la măsurile de austeritate necesare pentru evitarea falimentului, miniștrii de Finanțe ai zonei euro au respins forma curentă a înțelegerii spunând că acestea nu vor fi de ajuns pentru a putea scăpa statul elen de datoria publică nesustenabilă, informează Reuters.

Violențele au început astfel din nou în Grecia unde, în cursul zilei de vineri, mai mulți tineri au aruncat cu pietre în membrii forțelor de ordine în Piața Syntagma. Protestele vin după ce muncitorii, care fac parte din unul dintre cele mai mari sindicate din Grecia, au intrat recent în grevă generală timp de 48 de ore.

Reprezentanții sindicatului polițiștilor din Grecia au anunțat, la rândul lor, că vor emite mandate de arestare pe numele oficialilor Uniunii Europene (UE) și ai Fondului Monetar Internațional (FMI) din cauza măsurilor de austeritate pe care vor să le pună în practică.

„Din moment ce continuați această politică distructivă, vă avertizăm că nu ne puteți obliga să luptăm împotriva fraților noștri. Refuzăm să fim împotriva părinților noștri, a fraților noștri, a copiilor noștri sau a oricărui cetățean care protestează sau care cere o schimbare a politicii… Vă avertizăm că în calitate de reprezentanți legali ai polițiștilor greci, vom emite mandate de arestare pentru o serie de infracțiuni… cum ar fi șantaj, abolirea ascunsă sau erodarea democrației și a suveranității naționale”, au scris membrii sindicatului polițiștilor din Grecia într-o scrisoare.

Amenințările sunt însă mai mult simbolice decât realiste având în vedere faptul că este nevoie de acordul unui judecător pentru ca polițiștii să poată obține mandatele.

 

Inchide