România atacă în Parlamentul European atitudinea „ne-europeană” a Olandei

Redactor:
Alina Matis
Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu cere Olandei să închidă pagina de internet a Partidului Olandez al Libertății (PVV), într-un proiect de rezoluție care va fi dezbătut și supus la vot săptămâna viitoare, în cadrul plenarei legislativului european.

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu cere guvernului de la Haga să închidă pagina de internet a Partidului Olandez al Libertății (PVV), într-un proiect de rezoluție care va fi dezbătut și supus la vot săptămâna viitoare, în cadrul plenarei legislativului european.

Documentul se referă la îndemnul PVV ca olandezii să facă reclamații anonime contra cetățenilor est-europeni care lucrează în această țară, în special români, bulgari și polonezi. „Am făcut această rezoluție, împreună cu colegii din PDL și delegațiile bulgară și poloneză, pentru că, după părerea noastră, este vorba despre o atitudine discriminatorie” a PVV, a declarat pentru gândul Marian Jean Marinescu.

Marian Jean Marinescu // FOTO: Stefan Micsik/Mediafax

„Această rezoluție are un caracter mult mai larg, pentru că atitudinea Olandei nu este o atitudine europeană”, ci una care „îngrijorează instituțiile europene”, a adăugat Marinescu, făcând referire și la refuzul acestei țări de a accepta aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, precum și la propunerea făcută, zilele trecute, de PVV ca Olanda să renunțe la euro și să revină la moneda națională, gulden.

Proiectul de rezoluție inițiat de Marian Jean Marinescu, membru al grupul popularilor europeni, mai poate fi modificat până la sesiunea plenară de la Strasbourg. Dezbaterea din Parlamentul European va fi urmată de o negociere cu celelalte grupuri politice, iar documentul care acuză comportamentul discriminatoriu al Partidului Olandez al Libertății va fi votat tot săptămâna viitoare.

Inchide