• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

„România este SURÂSUL ESTULUI”. Un documentar POZITIV despre România, difuzat de o televiziune franceză. VIDEO

Televiziunea franceză France 5 a realizat un documentar pozitiv despre țara noastră, intitulat "România, un surâs venit din est".

Televiziunea franceză France 5 a realizat un documentar pozitiv despre țara noastră, intitulat „România, un surâs venit din est”.

Emisiunea, inclusă în seria de documentare „Echappees belles” („Escapade frumoase”), a fost filmată în București, Brașov, în munții Carpați și în Mamaia.

În clipul de promovare a emisiunii, se poate observa cum cei doi prezentatori se plimbă pe Calea Victoriei, după care admiră Palatul Parlamentului. Apoi, ajung într-o localitate din munții Carpați, unde mănâncă alături de săteni și admiră dansurile și muzica din folclorul românesc. Mai mult, francezii încing chiar și o partidă de table alături de români.

Ulterior, realizatorii documentarului ajung la Brașov, unde remarcă literele scrise ca la Hollywood, dar și pe malul Mării Negre, la Mamaia. „Cred că putem să scăpăm puțin imaginea de țară înapoiată”, se spune în clipul de promovare a emisiunii.

Documentarul a fost difuzat săptămâna trecută în Franța și va fi reluat duminică, 30 octombrie. Emisiunea poate fi urmărită integral aici.

Inchide