România și Turcia au semnat un protocol comercial

Redactor:
Mihai Draghici
România și Turcia au semnat un protocol comercial
România și Turcia au semnat, vineri, un protocol al Comisiei Comune pentru Relații Economice și Comerciale, anunță ministrul turc al Comerțului, Ruhsar Pekcan, potrivit agenției de presă Anadolu.

Comisia româno-turcă pentru Relații Economice și Comerciale are rolul îmbunătățirii relațiilor comerciale bilaterale, a declarat Ruhsar Pekcan cu ocazia Forumului de Afaceri și Investiții Turcia-România, organizat la Istanbul de Consiliul turc pentru Relații Economice Externe.

„Am introdus în protocolul Comisiei Comune pentru Relații Economice și Comerciale domenii suplimentare precum investițiile, relațiile bilaterale, comerțul, cooperarea industrială, colaborarea cu țări terțe, relațiile cu Uniunea Europeană, tehnologia, cooperarea în sectorul privat, turismul și energia”, a explicat Ruhsar Pekcan.

România este pentru Turcia o poartă spre Balcani și spre Europa, iar Turcia este pentru România o poartă spre Orientul Mijlociu, Africa și Caucaz, a subliniat ministrul turc al Comerțului.

Nail Olpak, președintele Consiliului turc pentru Relații Economice Externe, a declarat că actualizarea reglementărilor vamale reprezintă o prioritate importantă pentru mediile de afaceri turce. „Așteptăm susținerea României în perioada următoare”, a subliniat Nail Olpak.

Protocolul comercial a fost semnat de Ruhsar Pekcan cu Ștefan Radu Oprea, ministrul român pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Foto: Pixabay

Inchide