• Publicat:
Internațional

„Rugăciunea universală”, citită de un muncitor român în port popular la slujba de Florii de la Vatican – VIDEO

„Rugăciunea universală”, citită de un muncitor român în port popular la slujba de Florii de la Vatican – VIDEO
Românul Marian Dancă, îmbrăcat în port popular, a citit "Rugăciunea universală" la slujba oficiată de Papa Francisc, în duminica de Florii, la Vatican.

La solicitarea Oficiului liturgic al ceremoniilor pontificale, parohul Comunității române de migranți romano-catolici din Roma, pr. Isidor Iacovici, l-a desemnat pe Marian Dancă, muncitor, originar din dieceza de Iași, să citească prima intenție de la «Rugăciunea universală» care, de obicei, este înălțată „Pentru papa și toți episcopii Bisericii”, scrie Vatican News.

Pentru Radio Vatican, Marian a spus ulterior: „a fost un moment de emoție și bucurie. Am avut această ocazie să transmit în limba română această rugăciune. Sunt de 20 de ani la Roma. Mulțumesc celor care m-au ales. Este o experiență unică”.

Credincioșii romano-catolici încep duminică celebrarea misterului pascal al morții și învierii Domnului. Papa Francisc prezidează, an de an, Sfânta Liturghie a Duminicii Floriilor și Patimii Domnului în Piața San Pietro din Cetatea Vaticanului.

În timpul pocesiunii Papa binecuvântează ramurile de palmier și de măslin pe care cardinalii, episcopii și credincioșii le poartă în mâini.

Puteți vedea imaginile, în clipul de mai jos, începând cu momentul 1:17:48:

Tags:
Inchide