Rusia somează Kievul să înceteze „operațiunea antiteroristă” din estul Ucrainei

Redactor:
Alina Matis
Rusia somează Kievul să înceteze „operațiunea antiteroristă” din estul Ucrainei
Rusia somează Administrația proeuropeană de la Kiev să înceteze toate operațiunile militare din estul Ucrainei și să aplice în totalitate Acordul de la Geneva.

Rusia, statul acuzat de nerespectarea Acordului de la Geneva, încheiat cu Ucraina săptămâna trecută, îi cere Kievului să înceteze „operațiunea antiteroristă” împotriva separatiștilor proruși din estul țării.

„Rusia cere încetarea imediată a operațiunilor militare și a actelor de violență, retragerea trupelor și aplicarea în totalitate a Acordului de la Geneva”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

„O astfel de măsură ar fi începutul detensionării crizei”, adaugă diplomația rusă, subliniind că Moscova susține în continuare aplicarea în totalitate a Acordului de la Geneva, care prevede retragerea milițiilor proruse din instituțiile ocupate, dezarmatea acestora și descentralizarea administrativă.

Armata ucraineană contionuă operațiunile în orașul Slaviansk, ocupat de separatiști proruși care au avertizat că nu intenționează să se predea.

De altfel, milițiile separatiste din Slaviansk au capturat șapte observatori OSCE și cinci militari ucraineni.

 

Inchide