SCANDAL SEXUAL de proporții. Fost atașat militar, acuzat că trăgea cu ochiul în toaleta unei ambasade din Washington

Redactor:
Liviu Stan
SCANDAL SEXUAL de proporții. Fost atașat militar, acuzat că trăgea cu ochiul în toaleta unei ambasade din Washington
Un oficial militar de rang înalt, acuzat că ar fi plantat un dispozitiv video într-o toaletă a ambasadei din Washington a Noii Zeelande, a fost trimis în judecată, relatează The Guardian.

Procesul lui Alfred Keating (59 de ani) a debutat luni într-un tribunal din orașul Aukland.

Fost comodor al marinei neozeelandeze și, la un moment dat, unul dintre cei mai apreciați ofițeri navali din țară, Keating a demis în 2018, negând însă acuzațiile care i se aduc.

La momentul izbucnirii scandalului, Keating ocupa funcția de atașat militar al ambasadei Noii Zeelande la Washington. În 2017, o cameră video de spionaj a fost descoperită în toaleta unisex din clădirea ambasadei. Dispozitivul fusese ascuns în spatele unei conducte.

Autoritățile neozeelandeze susțin că fostul atașat militar folosea camera pentru a „capta imagini intime” cu personalul instituției, fără a preciza însă dacă era vorba de femei ori de bărbați. 

Procurorul Henry Steele a declarat instanței că anchetatorii au început să-l suspecteze pe Aflred Keating după ce au examinat arhiva de date a sistemului de acces din toaletă, care se făcea pe bază de card, informează New Zealand Herald.

În noiembrie 2017, polițiștii au percheziționat locuința lui Keating din Noua Zeelandă, unde au descoperit în indexul de căutări efectuate pe internet un link spre compania BrickHouse Security. Logo-ul firmei este cel inscipționat și pe dispozitivul video găsit în toaletă.

De asemenea, Keating căutase online și informații despre cum se montează o cameră secretă.

Polițiștii i-au confiscat fostului oficial diplomatic și smartwatch-ul, pe suprafața căruia au găsit un „suport științitific” concludent, a subliniat procurorul, sugerând că mostra de ADN extrasă de pe ceas corespundea celei găsite pe cardul de memorie al camerei.

Keating avusese grijă să poarte mănuși de unică folosință când a plantat dispozitivul, însă nu și când a introdus cardul de memorie.

„Procurorii se laudă privința dovezilor puternice. Însă noi considerăm că este doar un caz circumstanțial, deci slab. Dovezile nu-ți spun cine a făcut-o și cu siguranță nu dau de înțeles că ar fi fost domnul Keating”, a declarat Ron Mansfield, avocatul acuzatului.

Procesul este așteptat să dureze aproximativ două săptămâni.

Inchide