ȘEFUL FMI, ACUZAT DE VIOL, RĂMÂNE ÎN AREST. Ce scrie în DOCUMENTUL ACUZĂRII: Pârâtul a încercat să facă sex oral și anal cu menajera hotelului

Redactor:
Gândul
Pârâtul: 1) a închis ușa respectivului loc și a interzis autorului reclamației să părăsească locul incidentului; 2) a atins sânii reclamantei, fără consimțământul acesteia... VEZI AICI CONTINUAREA

UPDATE 21:25Cele șapte capete de acuzare evocate îndosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de o pedeapsăcumulată care poate ajunge la 74 de ani de detenție, conform unordocumente judiciare citate de AFP.

„Acuzatul a avut o relație sexuală orală și anală cu o persoanăpe care a obligat-o”, se arată într-un document citat de AFP.Documentul menționează două capete de acuzare privind o infracțiunesexuală de gradul întâi, tentativă de viol de gradul întâi,agresiune sexuală de gradul întâi, sechestrare de gradul doi,agresiune sexuală de gradul trei și atingeri nepermise.

Dominique Strauss-Kahn, căruia luni i s-au adus la cunoștințăacuzațiile, urmează să fie inculpat oficial în următoarele zile,după formarea echipei de jurați. În cazul în care o instanță decideplasarea în detenție, cum este în cazul lui Strauss-Kahn, echipa dejurați trebuie să se reunească în maxim trei zile, conformprofesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.

Echipa juraților, formată din 16 sau 23 de membri, se va reunirelativ rapid, în secret și în lipsa unui judecător, pentru aanaliza elementele acuzării și ale victimei. „Dacă victima depunemărturie, va exista o inculpare.

Nu este ca la proces, nu există întrebări intercalate, iaracuzatul nu poate cita martori”, explică Jonakait. Dacă se vadecide inculparea, cazul ajunge la o instanță superioară, CurteaSupremă din New York, iar inculparea oficială are loc aici.

Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebuisă aibă loc într-un interval cuprins între trei luni și un an.

Mihai Draghici, [email protected]


UPDATE 20:15 ABC News a publicat plângerea depusă de autoritățile dinManhattan, care descriu ce susține menajera care ar fi fostagresată de DominiqueStrauss-Kahn:

„Pârâtul s-a angajat în sex oralși sex anal cu o altă persoană, prin forțarea acesteia; pârâtul aîncercat să se angajeze în sex (normal) cu o altă persoană, prinforțarea acesteia; pârâtul a forțat persoana respectivă săîntrețină relații sexuale cu el; pârâtul a reținut persoanarespectivă; pârâtul a supus o altă persoană la contact sexual cuel, fără consimțământul acesteia din urmă; și pârâtul a atinspărțile sexuale și alte părți intime ale persoanei respective, cuforța, în mod intenționat și fără vreun motiv legitim; acesteatingeri sunt abuzive și degradante și au fost făcute pentru asatisface nevoile sexuale ale pârâtului”.

În plângere se arată șicircumstanțele în care s-a produs incidentul:

„Pârâtul: 1) a închis ușarespectivului loc și a interzis autorului reclamației să părăseascălocul incidentului; 2) a atins sânii reclamantei, fărăconsimțământul acesteia; 3) a încercat să o dezbrace pe reclamantăși a apucat-o pe aceasta de părțile intime; 4) a obligat-o pereclamantă să atingă cu gura părțile intime ale pârâtului, de douăori; 5) a reușit actele de mai sus, cu ajutorulforței”.


Judecătorul instanței din Manhattan a respins cererea deeliberare pe cauțiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn,hotărând menținerea acestuia în arest preventiv și încarcerarea,informează AFP.

Judecătoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI săfugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă laaeroport. „Sunt un judecător corect, pur și simplu îmi esteteamă că (Strauss-Kahn – n.red.) va fugi”, a spus ea,subliniind că șeful FMI a fost arestat în timp ce se afla într-unavion cu destinația Franța.

Strauss-Kahn a încercat să discute cu magistratul, dar avocațiisăi l-au împiedicat.

Procurorii americani ceruseră în instanță menținerea în detenție adirectorului FMI și respingerea posibilității eliberării pecauțiune, în timp ce avocații apărării doreau eliberarea contraunei cauțiuni de un milion de dolari și mutarea temporară la fiicasa, care locuiește la New York.

Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fostfixată pe 20 mai.

În paralel, FMI a comunicat că Strauss-Kahn a plătit sâmbătăcazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari.”Din ceea ce știu, tariful camerei a fost de 525 de dolari și afost o călătorie privată a directorului general”, a declaratWilliam Murray, purtătorul de cuvânt al FMI.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la untribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiilecare i se aduc. Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă laNew York, fiind acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol șisechestrare de persoană, după ce o cameristă l-ar fi denunțat.

Mihai Draghici, [email protected]

Inchide