ȘEFUL FMI, ACUZAT DE VIOL, RĂMÂNE ÎN AREST. Ce scrie în DOCUMENTUL ACUZĂRII: Pârâtul a încercat să facă sex oral și anal cu menajera hotelului

Redactor:
Gândul
Pârâtul: 1) a închis ușa respectivului loc și a interzis autorului reclamației să părăsească locul incidentului; 2) a atins sânii reclamantei, fără consimțământul acesteia... VEZI AICI CONTINUAREA

UPDATE 21:25Cele șapte capete de acuzare evocate îndosarul lui Dominique Strauss-Kahn sunt pasibile de o pedeapsăcumulată care poate ajunge la 74 de ani de detenție, conform unordocumente judiciare citate de AFP.

„Acuzatul a avut o relație sexuală orală și anală cu o persoanăpe care a obligat-o”, se arată într-un document citat de AFP.Documentul menționează două capete de acuzare privind o infracțiunesexuală de gradul întâi, tentativă de viol de gradul întâi,agresiune sexuală de gradul întâi, sechestrare de gradul doi,agresiune sexuală de gradul trei și atingeri nepermise.

Dominique Strauss-Kahn, căruia luni i s-au adus la cunoștințăacuzațiile, urmează să fie inculpat oficial în următoarele zile,după formarea echipei de jurați. În cazul în care o instanță decideplasarea în detenție, cum este în cazul lui Strauss-Kahn, echipa dejurați trebuie să se reunească în maxim trei zile, conformprofesorului de drept Randolph Jonakait, din New York.

Echipa juraților, formată din 16 sau 23 de membri, se va reunirelativ rapid, în secret și în lipsa unui judecător, pentru aanaliza elementele acuzării și ale victimei. „Dacă victima depunemărturie, va exista o inculpare.

Nu este ca la proces, nu există întrebări intercalate, iaracuzatul nu poate cita martori”, explică Jonakait. Dacă se vadecide inculparea, cazul ajunge la o instanță superioară, CurteaSupremă din New York, iar inculparea oficială are loc aici.

Ulterior, se face instrumentarea dosarului, iar procesul ar trebuisă aibă loc într-un interval cuprins între trei luni și un an.

Mihai Draghici, [email protected]


UPDATE 20:15 ABC News a publicat plângerea depusă de autoritățile dinManhattan, care descriu ce susține menajera care ar fi fostagresată de DominiqueStrauss-Kahn:

„Pârâtul s-a angajat în sex oralși sex anal cu o altă persoană, prin forțarea acesteia; pârâtul aîncercat să se angajeze în sex (normal) cu o altă persoană, prinforțarea acesteia; pârâtul a forțat persoana respectivă săîntrețină relații sexuale cu el; pârâtul a reținut persoanarespectivă; pârâtul a supus o altă persoană la contact sexual cuel, fără consimțământul acesteia din urmă; și pârâtul a atinspărțile sexuale și alte părți intime ale persoanei respective, cuforța, în mod intenționat și fără vreun motiv legitim; acesteatingeri sunt abuzive și degradante și au fost făcute pentru asatisface nevoile sexuale ale pârâtului”.

În plângere se arată șicircumstanțele în care s-a produs incidentul:

„Pârâtul: 1) a închis ușarespectivului loc și a interzis autorului reclamației să părăseascălocul incidentului; 2) a atins sânii reclamantei, fărăconsimțământul acesteia; 3) a încercat să o dezbrace pe reclamantăși a apucat-o pe aceasta de părțile intime; 4) a obligat-o pereclamantă să atingă cu gura părțile intime ale pârâtului, de douăori; 5) a reușit actele de mai sus, cu ajutorulforței”.


Judecătorul instanței din Manhattan a respins cererea deeliberare pe cauțiune a directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn,hotărând menținerea acestuia în arest preventiv și încarcerarea,informează AFP.

Judecătoarea Melissa Jackson a evocat riscul ca directorul FMI săfugă din Statele Unite, după ce acesta a fost arestat sâmbătă laaeroport. „Sunt un judecător corect, pur și simplu îmi esteteamă că (Strauss-Kahn – n.red.) va fugi”, a spus ea,subliniind că șeful FMI a fost arestat în timp ce se afla într-unavion cu destinația Franța.

Strauss-Kahn a încercat să discute cu magistratul, dar avocațiisăi l-au împiedicat.

Procurorii americani ceruseră în instanță menținerea în detenție adirectorului FMI și respingerea posibilității eliberării pecauțiune, în timp ce avocații apărării doreau eliberarea contraunei cauțiuni de un milion de dolari și mutarea temporară la fiicasa, care locuiește la New York.

Următoarea audiere în procesul intentat directorului FMI a fostfixată pe 20 mai.

În paralel, FMI a comunicat că Strauss-Kahn a plătit sâmbătăcazarea la Hotelul Sofitel din New York, mai precis 525 de dolari.”Din ceea ce știu, tariful camerei a fost de 525 de dolari și afost o călătorie privată a directorului general”, a declaratWilliam Murray, purtătorul de cuvânt al FMI.

Directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus luni la untribunal din New York pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiilecare i se aduc. Dominique Strauss-Kahn a fost arestat sâmbătă laNew York, fiind acuzat de agresiune sexuală, tentativă de viol șisechestrare de persoană, după ce o cameristă l-ar fi denunțat.

Mihai Draghici, [email protected]

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide